Povesti a la Hollywood (ce ar trebuii aplicate in viata noastra gri pentru a o colora)

Am auzit foarta multa lume ce a plecat in State manata de Visul maerican. Vis pe naiba!
Au si americanii, somerii lor, exista si la ei saraci, falimentari, nu este un paradis pentru orisicine. Or fii ei un model de democratie, dar in rest nu ma dau de loc in vant dupa viata lor. In filmele americane mereu apara familiile de la subusrbie, fericite, ce au de toate, insa acea familie este bine intretinuta de sot, ce are o functie destul de mare, aspectula asta se scapa.
De unde stiu ca toate povestie astea sunt minciuni? Din trei surse. Am o matusa ce sta de dupa '89 pe Silicon Valley, o prietena buna, din liceu ce sta pe langa Detroit si niste fini de-ai matusii mele, ea romanca si el american. Nu dau doua parale pe vostile celor ce au lucrat o vara, facand o munca pe care aici nu ar face-o, insa acolo, pe bani mai multi o fac (tot un fel de prostitutie e si asta) (si mai e si povestea cu femeile ce spala babe la cur in Italia si cand ajung in tara isi angajeaza fmeie s-o spele la cur pe mama ei bolnava, ca ea e prea doamna de Italia, dar dam in alte povesit is alte chestii cu care eu nu sunt de acor si se vor mai trezii unii sa se dea rotunzi pe aici si nu am chef).
Primul lucru pe care am intrebat-o pe prietena mea ce se mutase dintr-a 11-a on State, a fost daca sunt fete populare, majoretele ce impreuna cu sportivii isi bat joc de tocilari si de grasi. Raspunsul a fost ca nu mai mult ca aici. Exact ca si la noi, daca e unu smecher ce isi bate joc de unul ca e mai slab ca el si stie ca nu are ce sa-i faca, si pentru ca nu are curajul sa se puna cu unul de seama lui pentru ca nu stie daca va detine controlul si e deja frustat de ce vede acasa, sau pateste, daca nu e, nu e. in schimb in toate filmele americane apare laotmotivul asta. De tocilar ce sufera in liceu sau de gacica prea tarece pateste ceva. De ce? Pentru ca scenaristul a patit ceva in liceu si acum il uraste si prin starile lui emotionale amplifica toate intamplarile si creeaza astfel o noua lume.
Acum prietena mea e la colegiu si primul lucru de care am intrebat-o a fost de case si de orgii. Si nu e mai mult, chiar mai putin de ce e prin caminele noaste. chefuri sunt si la noi, orgii nu mai zic doar ca nimeni ce a iubit prrea mult studentia nu a facut un astfel de film ca acei scenaristi ce inca viseaza la perioada cand beau toata ziua si faceau sex nebun.
In svhimb ceea ce imi place mie la nebunie in filmele americane si nu am parte de loc aici este mentalitatea deschisa. La noi toti sunt etichetari. Daca ai facut ceva ce e dincolo de campul lor de inteles, te eticheteaza. O femeie daca se culca cu un barbat din prima e curva, daca tragi ceva pe nas odata, esti un drogat, daca te distrezi band ceva esti betiv, daca esti inventiv in pat, esti perves, ca barbat, daca vrei sa experimentezi ceva nou, esti catalogat de cei din jur, si in cel mai rau, de partenera ca pervers iar cea carew accepta sa faci ce vrei tu e o curva cu care din cauza mentalitatilor lor nu o sa te poti afisa niciodata in societate pentru ca toti o stiu de curva.
Daca am lucra si noi la mentalitate, in loc sa plecam in USA ar fii ceva!!!

Si pentru ce tot articolul asta? Pentru ca imi doresc sa cunosc o femeie care sa imi spuna a doua oara cand ma vede ca s-a gandit la mine in nopatea dupa ziua in care m-a vazut, sa toarne in pahare tarie ca sa aiba curaj si sa ma ameteasca pe mine si deja la al doilea pahar sa inceapa sa ma sarute si de aclo lucrurile sa curga de la ele. Insa o scena din asta o s-o vezi doar intr-un film american.
Si nu sunt obsedat! Era un joc de a trece pestre niste limite impuse de educatia primita de la innaintasii nostrii frigiti si sa incercam sa facem lucruri noi. ma bucur foarte mult cand cunosc persoane care fac asa, dar din pacate sunt prea putine.
Pe curand...

Comentarii

  1. E totusi exagerat sa tragi o concluzie pe baza la ce spun altii fara sa vezi cu ochii si pielea ta...Si chiar daca parerile persoanelor sunt obiective nu uita ca sunt doar trei persoane ...ei ti-au spus parerea la cazurile si locurile cu care ele au luat contact..IA IN CONSIDERARE....America e foarte mare si foarte diferita de la o zona la alta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, draga ai tu cumva mai multa experienta american decat o persoana ce sta de 30 de ani acolo sau decat o persoana ce sta de 5 ani? NU mai vorbesc de cuplul de care spuneam, cuplu in care el este american si ca un american de conditie medie si-a schimbat foarte des locuina, dintr-un stat in altul pentru a gasii un loc de munca mai bun. Impartaseste-ne si noua din experienta ta

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am deloc experienta ''american''.eu doar iti spuneam ca America e mare si diferita si ca uneori e gresit sa iti formezi o opinie pe baza experientei altor oameni, experienta care poate fi subiectiva.

    RăspundețiȘtergere
  4. fum fara foc nu se poate ..nu se fac filmele astea la fel doar din cauza "ideii" unui sg scenarist..e ceva adevar in fiecare film [zic eu]...iar faza cu italia hmmm..e un 80% adevar ..ca nu toti fac asa[incearca sa nu generalizezi]. Si DA, se eticheteaza pt ca asa e lumea obisnuita: prima impresie , si eticheta...pana la profa ce confirma/infirma regula. IAr in leg cu fata ACEEA ...stii cum se zice "maybe its here but u just don't know it yet"

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare