Treceți la conținutul principal

Dupa o vreme...

A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat pe aici si s-au intamplat multe. De la petrecerea de ziua Vanesei, la faptul ca am terminat practica, mi-am scris si caietul, ca am fost in vizita la profesorul ce mi-a marcat viata de liceu sau ca am avut jumatate de duziana de sarbatoriti zilele astea.
Poate cel mai important lucru ce l-am descoperit zilele astea e ca nu eu sunt defect ci ceea ce mi se intampla este.
Am gasit in sfarsit o carte pe care am am rabdarea s-o citesc. Nu gaseam nimic ce sa imi placa, ma plicitsema repede sau oboseam citind insa cu aceasta carte, am reusist sa nu simt toate astea. Ce-i drept , am citit doar intr-o zi pentru ca nu am avut timp in rest insa o sa-mi dedit timpul de acum inainte sa o termin.
Ileana Vulpescu srie bine, si scrie intr-un stil ce imi place, sau despre o periada ce ma fascineaza pe mine, peroada comunista, de inceput. Ca in romanele lui Preda, sau Salcudeanu, sau si in Orbitorul lui Cartarscu. O perioada in care erai condamnat sa traiesti dupa niste tipare impuse, o perioada in care te complaceai in situatia ca veo vedea doar ce ti se permite, o perioada din care nu credeai ca vei iesii. O fericire fortata, o societate cosmetizata, o vesnica reclama la detergent, in care totul e frumos de afara insa inauntru e totul putrezit.
Ma bucur ca nu am apucat aclele vremuri si ca prind avantul asta al libertatii, ce a poernit oarecum, de cam cand m-am nascut, insa mult mai castigati sunt parintii nosti ce au vazut cum zidurile comunismului au cazut, cum multi s-au piedut in infinit, cum altii nu au reust sa se adapteze, cum au ramas inca in acvariu lor sau cum au pornit inceutul cu incetul sa exploreze.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...