Treceți la conținutul principal

Jurnal de calatorie- Ziua 4(31.07.09): Reconfigurarea traseului

Am plecat la 9 de la Anca luandu-ne ramas bun de la Andrada's Home, de la Anca, Andrada si cei doi olandezi si bicilcetele lor, cu care vorbisem cu o seara inainte.
Anca ne-a spus ca la Mergindeal e centrul tarii, doar ca oamenii de acolo nu stiau nimic de acest monument ce ne anunta de centrul tarii insa am descoperit o frumoasa biserica fortificata. Biserica ne-a fost deschisa de o fetita frumos bronzata cu niste ochi verzi patrunzatori,ce ne-a prezentat biserica si ne-a condus in turn. Am fost singurul care am ajuns acolo. Mama a renuntat repede iar Ilinca apoi. Dit turn tot Merghindealul era mic, si aranjat frumos.
Continundu-ne drumul am descoperit in satul alaturat si monumentul ce atesta centrul tarii. Am uitat sa ma uit pe GPS sa vad exact latitudinea li longitudinea, lucru pe care il regret, insa am facut poze.
Daca in Brasov exista drumuri proaste, in Sibiu sunt pararele cu coordonatele GPS de pe harta asa ca ori de cate ori reaparea drumul pe harta, Marcel ne anunta "Reconfigurarea traseului". Si drumul nostru a inceput sa fie plin de esecuri. La Agnita era sarbatoare si in zi de sarbatoare biserica lor era inchisa probabil ca toti fugisera la tiribombe si colacei. Si drumul de acolo spre Hosman, ce teoretic trecea printr-un camp insa practi era vreo cateva sute de metrii mai incolo. Dar de geaba, ca biserica era inchisa, domnul cu cheia era plecat la Sibiu iar inlocuitorul lui, la fel iar prima moara mecanica din tara de acolo nu am putut s-o vedem pentru ca doman ce se ocupa de ea avea telefonul inchis.
Cisnadia este un orasel cochet, in centrul caruia troneaza o frumoasa biserica fortificata. Se vede ca biserica este in oras pentru ca era foarte bine aranjat locul. Pe 1 august incepe si festivalul, Noaptea cetatii, concerte, manifestari artistice, simpozioane. Ghida de la muzeu, o pustoaica nu cu mult mai mare ca mine, era plina de sigtir si ifose necovenindui ca mama a corectat-o si ca a pus-o la punct.
In sfarsit am gasit o biserica pictata de fratii vietii, adica Grecu. In Mohu se afla cea mai frumoasa biserica a lor, a carei pictura a fost reconditionata.
Am crezut ca innebunesc urcand dealul la cetatea din Cisnadioara. Si ne-am grabit pentru ca mai aveam 20 de minute pana se inchidea. Insa ghida nu era, erau doua lezbience germance, ce se gadileau si jucau una cu alta pe banca din cetate, un mosulica barbos posibil artist, arhitect sau istoric ce avea un superb aparat foto.
Si intr-un final am ajuns la destinatie, la Rasinari, la doman Iliuta, unde am stat si anul trecut o noapte.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...