Treceți la conținutul principal

Avocatul PPoPPorului

Vasile Botomei este unul din cei mai cunoscuti bacaoani. Omul de afaceri s-a facut cunoscut cam acum 10 ani cand a inceput un proces cu Primaria Bacau si cu primarul de atunci, Seche, pentru ca nu primise aprobare pentru o cascarabeta de a lui. Cum sedintele consililui local sunt publice, presa era mereu acolo iar Botomei avea mereu de luat cuvantul. Astfel, dupa fiecare sedinta, pe postrurile locale se difuza un material amuzant despre Botomei. Era ca un fel de serial de la DDD.
Cum nici un avocat nu a mai vru sa il apere in istanta, Botomei a dat la Drept si din amanare in amanare a reusit sa si absolve facultatea si sa se apare singur. Apoi a devenit un fel de salvator al celor ce au procese cu primaria. Folosindu-se de o chichita judecatoreasca, pe timpul procesului a reusit sa isi construiasca fara aprobare extinderile la care visa de ani. Si-a deschis acolo birou notarial, birou de avocatura si magazine. Insa procesul a fost castigat de primarie si cashcarabetele au fost demolate. Si scandalul a inceput din nou.
De ce v-am povestit toate astea? Astazi eram in zona de sud a orasului, intr-o statie de autobuz (ce am realizat ca era de fapt o fosta statie de transport public, momentan statie de taxi) si am vazut in spate extinderile demolate. Intr-un mic loc era inca sediul biroului notarilal plin de articole din ziare cu "nedreptatile" prin care a trecut distinsul, iar intr-un colt, baricadat cu o placa de tabla, din acelea ce se folosec pe post de gard pe santiere, era sediul Partidului Poporului. Botomei e presedintele filialei Bacau si va castiga primaria la variantele alegeri (la del cu Dan Diaconescu in direct, reluare si redifuzare pe DDTV va castiga alegerile prezidentiale).
Asa partid, asa membrii, asa sediu.
Poza ar trebuii sa faca mult mai mult decatr toate aceste cuvinte.Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...