Oscar quality

Am observat ca anul asta majoritatea filmelor sunt inspirate din cazuri reale. Oare scenaristii sunt in pana de idei?
Nu am sa discut despre Inception, Black Swan sau The Social Network, pentru ca am mai discutat despre ele, in articole anterioare si nici despre Toy Story 3, pentru ca nu sunt de acord ca cel mai bun film al anului sa fie partea a treia a unei animatii resurcitate.
Am ramas dezamagit de Globurile de Aur, The Soctial Network nu este un film atat de bun, pe cat este de mare fenomenul facebook si dupa parerea mea nu merita nici un premiu, poate pentru muzica. Favoritul meu ramane Inception ce sper sa fie marele castigator la Oscaruri.

127 hours

Filmul asta ar merita oscarul pentur regie. I-as fi dat si globul de aur, in nici un caz nu merita The Social Network.
Cu toate ca actiunea filmului se desfasoara in primele 15 minute, apoi ne sunt prezentate cele 127 de ore de supravieturire ale personajului, filmul este destul de antrenant tocmai pentru ca se bazeaza pe reactia psihologica si fiziologica a personajului principal. Filmul este foarte dur dar totodata o lectie de viata. Mie mi-a placut foarte mult din punct de vedere coloristic.


The King's Speech

Colin Firth a meritat pe deplin Globul de aur si merita si Oscarul pentru cel mai bun actor asa cum si Natalie Portman a meritat Globul si merita si Oscarul pentru rolul din Black Swan. Joaca exemplar, dand o valoare impresionanta personajului. Eu am spus despre film ca e un film in plictisitor dar foarte interesant totodata. Interesant devine prin jocul foarte bun al actorilor.


True Grit

Jef Bridges se transpune de fiecare data cu succes in fiecare personaj pe care il interpreteaza oricat de diferit ar fi. Filmul mi-a adus aminte de westernurile din copilarie, ce ma tineau cu sufletul la gura si totodata de lumea din Doctor Quine. Nu este un western pentu ca actiunea e in California si nu in Texas, dar lupta pentru bine si povestea cu serifii justitiari acololo ne duce cu gandul.
Filmul are la baza un roman celebru american, un roman, ce cred eu ca a fost transpus foarte bine pe pelicula.


The Fighter
Dicky, Mikey mama si cele sapte surori. Unul din filmelele ce are la baza o poveste adevarata, il prezinta pe Micky, un luptator de box, fratele mai mic a unei legende, Dicky, acum un ratat, dependent de droguri. Actiunea se petrece cand se realizeaza un film despre reintoarcerea fratelui mai mare ce este vedeta familiei.
Mikey este nedreptatit si pus in umbra si vrea sa isi creeze un viitor pe cont propriu insa ii este greu sa se indeparteze de familie.Dicky trebuie sa renunte la orgoliu de campionul familiei in timp ce Mikey trebuie sa deomonstreze ca este noul campion. Insa Viata e dura si pentru luptator de box... Filmul nu este genul meu dar este o poveste interesanta de viata. Dea mia tare faxa din film e ca mama e mai sexy decat cele 7 fetele ale sale.


The Kids Are All Right

Copii infiati vor sa isi cunoasca parintii nu pentru ca parintii adoptivi nu au facut o treba buna, ci pentru a stii cine sunt de fapt asa si copii unui cuplu de lezbiene e normal sa vrea sa isi cunoasca tatal cu toate ca mamele au facut o treaba grozava. Filmul este despre o familie de lezbine cu doi copii adolescenti ce ajung sa isi cunoasca donatorul de sperma, respectiv tatal copiilor.
Mie mi-a placut pentru ca este un alt fel de film despre aceasi criza de familie, aceasi criza adolescentina si aceasi criza a varstei de mijloc.



Winter's Bone

Daca actiunea filmului ar fi avut loc in Romania, nu ar mai fi fost un film de oscar, ci un serial la OTV, Acces Direct sau Povestri Adevarate. O adolescenta ce are grija de toata familia: mama nebuna, doi frati mai mici si un tata puscarias, iesit pe cautiune ce nu s-a prezentat la tribunal si din cauza asta urmeaza sa piarda casa. Sunt atat de saraci ca ii ajuta vecinii si merg la vanatoare de veverite, pe care le mananca prajite. Tot satul e sarac si jumatete din ei sunt inruditi. Doar ca in film se ocupa cu drogurile fie sunt drogati, insa daca actiunea ar fi fost la noi, ar fi fost alcoolici ce vindeau fier vechi, furat din dezmembrarea caii ferate.
Probabil ca indarjenia fetei si darunita ei, face filmul sa fie candidat la Oscar, pentru ca nu cred ca nu este un caz singular nici la ei.


Si ar mai fi un film ce ar fi meritat mai mult decat Toy Story 3 sa fie printre nominalizarile celui mai bun film, si anume Blue Valentine. Filmul este o drama atat de reala incat te zdruncina pana la ultima celula. Poveste unei relatii de dragoste toxice, ce trebuie oprita pentru a putea merge mai departe, a adus o nominalizare doar pentru cea mai buna actrita in rol principal.
Mie mi-a placut prea mult filmul si raman cu o dezamagirea ca nici macar nu e nominalizat.


Pe curand...

Comentarii

Postări populare