Treceți la conținutul principal

La teatru (8): Kabaret


Kabaret este o coproductie intre Opera NAtionala Bucuresti, Teatrul Nottara si Opera Nationala Iasi, spectacol ce l-am vazut in weekend la Nottara, cu toate ca se jucase cu o saptamana inainte la Iasi.
Kabaret este un spectacol de teatru-dans semnat de Yvette Bozsik, din UNgaria. Coregrafia se bazeaza pe filme mute, pe personaje puternice si dramatice si readuce la viata cabaretul german al anilor '20-'30.. In atmosfera este introdus grotescul si lumea in declin, pe fundalul muzical.
Spectacolul ofera sansa exprimarii prin actorie si prin dans, realizand descrierea unei atmosfere trecute si, totodata, actuale: lumea suprarealista a cabaretului. Viata este aratata, in acest spatiu straniu, fara moarte, fara singuratate si fara boli. Nu in ultimul rand, timpul trece si, cum primavara se transforma in vara, si cum toamna se transforma in iarna, stilul grotesc al coregrafiei se transforma si el intr-unul melancolic si trist.

Eu am mers la spectacol pentru Alexandra Timofte, ce este o prietena din copilarie, acttrita la Nottara si interpreta Crizei la Divertis (:D) si pentru Beatrice Rancea, pe care o admir foarte mult. A foat ingrozitor de frig si nu m-am asteptat sa fie un teatru muzical bazat pe fim mut. Adica sa se auda o muzica ca din fundul gradinii, la un patetofon vechi iar actorii sa danseze si sa faca playback pe fundal. Muzica era in germana si nu puteam sa fac legatura intre versuri si dans. Asa ca nu am sunat-o inca pe Alexandra sa o felicit pentru ca nu stiu inca ce sa-i zic.
A fost interesant sa merg la Nottara, dar data viitoare cand ajung in Bucuresti vreau sa merg la Revista.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...