Treceți la conținutul principal

De-a v-ati ascunselea

15 martie 2011, ora 20.15
Campusul Universitar "Tudor Vladimirescu" Iasi
Balconul etajului doi din caminul T7

Cum toamna nu vroia sa mai plece si era atat de cald in noiembrie, iarna la randul ei a vrut sa isi faca sederea mai lunga, si abia acum cateva zile ne-a parasit. Primavara, cea mai de treaba, a cedeat din timpul ei iernii si verii si tocmai dupa doua zile de primavara, deja sunt 20 de grade.
Era asa de cald si placut pe balcon incat nu imi mai vedea sa plec in camera.
Deodata vad masina de politie ce da ture de campus toata ziua si noapte prin campus. Oau, si-au pus farul ce se arsese acum doua luni.
Masina se opreste in fata terenului de sport si se uita l o gasca de baieti se stateau acolo. Ma uit si eu la ei. Oare vor sa joace fotbal pe intuneric, pe terenul ce e in modernizare? Poate se mai impiedica si se lovesc.
Deodata toti o iau la fuga in directii diferite iar dupa un scurt timp se aude o voce ce striga "Zece!".
What? Ce naiba se intampla? Insa dupa cateva secunde imi dau seama, dupa ce aud: "Cine nu-i gata il iau cu lopata!"
Genial! De ce nu mi-a venit si mie ideea in 4 ani jumatate de cand stau in capus? Sa fi student si sa joci v-ati ascunselea printre masini, noaptea, prin boscheti.
Am stat sa urmaresc tot jocul. Unii se ascunsesera in santurile pentru tevi, altii se ascunsesera printre schelele de la T9, altii prin parcare dupa masini si veneau tiptil spre masina unde trebuiau sa se scuipe. Numai ca cel ce mijase, nu prea plimba ursul iar ultimului i-a fost destul de greu sa salveze turma.
Au tot jucat pana pe la 12, razand, injurand si vorbind tare. Insa nu m-au deranjat, m-au impresionat pentru ca au avut aceasta idee.
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...