Treceți la conținutul principal

Şi eu merg la muzeu

Cu toate că merg în fiecare vară prin țară și am văzut sute de muzee, de la cele mai inedite, până la cele mai plictisitoare, în Iași nu am fost decât la cateva. Astă vară, am vizitat, tot cu mama (profesor de istorie), cateva muzee pentru că "nu fusesem în stare să merg în 4 ani decât la Palatul Culturii, la câteva biserici și Cimitirul Eternitate".
Însă nici atunci nu am apucat să văd prea multe.
Pe lângă Muzeul Eminescu am trecut de nenumărate ori, dar cam de fiecare dată era închis, pentru că era prea târziu.
Când am primit invitația de a parcipa la Ziua porților deschise am zis că e cazul să o fac și pe asta. Singurul lucru pe care îl stiam despre muzeu, era că se află pe loculm unde cândva exista un restarurant, iar după anii '90 a fost reamenajat de către decanul Faculății de Arhitectură pentru a devenii muzeu.
Alături de mine și sora mea mai erau și două prietene din București pe care era cazul să le și "culturalizăm". Mi-a placut foarte mult conceptul zilei porților deschise și am descoperit un muzeograf, cel de la Colecția Teatrului, plin de patos și dăruire.
Mi-ar fi placut să ajung si la Bojdeucă, pe care o văzusem astă vară însă am fost prins cu alte treburi.
Iar după experiența asta organizată de Icar Tour, promit că o să merg cât de curând la Casa Dosoftei, la Casa Otiliei Cazimir și la cea a lui Sadoveanu (muzee care știu unde sunt).
Cu ajutorul lui Alex, o sa vă și demonstrez că am fost acolo :D.
Pe curând...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...