Treceți la conținutul principal

The Song of Lunch

He leaves a message, a yellow sticky,
on the dead black
of his computer screen:
gone to lunch. i may be some time.

His colleagues won’t be seeing him
for the rest of the afternoon.
Rare joy of truancy, of bold escape
from the trap of work!

That heap of typescript can be left to dwell
on its thousand offences
against grammar and good sense;
his trusty blue pen
can snooze with its cap on;
nobody will notice.

He shuts the door on the sleeping dog
of his own departure,
hurries not too fast along the corridor,
taps the lift button, and waits.

The Song of LUnch este o adaptare tv a poemului omonim scris de Cristopher Ried. Filmul ii are ca protagonisti pe Alan Rickman si Emma Thomson si a fost realizat cu ocazia Lunii Poeziei din Londra, de catre BBC.
Cu toate ca dureaza aproximativ 50 de minute filmul este foarte solicitant pentru ca este format din scurte dialoguri si monolog al prezentarii actiunii facute de catre personajul masculin.
Povestea ii prezinta pe cei doi protagonisti, el un poet, marea sa dragoste, casatorita in prezent cu un romancier, luand masa impreuna, dupa 15 ani. Fiecare gest, de la ridicarea paharului la drescrierea cerceilor ei, de la sunetul facut de porumbei si pana la o masa de barbati galagiosi sunt prezentati in monologul poemului. De fapt actiunile se desfasoara pe monologul de de fapt derprezinta poemul propriu zis.


Filmul mi-a fost recomandat de Raluca, o persoana importanta mie, un prieten bun, o femeie puternica si inteligenta si pentru asta ii multumesc mult. Nici un film nu va mai fi la fel de aici in colo, datorita acestui film voi analiza fiecare detaliu, pentru ca detaliile pierd in film, fata de lectura.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...