Treceți la conținutul principal

R pupitre

De obicei cand se face referire un numar mare si nedeterminat de obiecte se foloseste litera n, lucru probabil stabilit de matematicieni, insa in povestea asta R se potriveste mai bine.
Pe vremea cand matusa mea era studenta, facultatea de constructii se afla in corpul B, acum acolo e FEAA. Pe langa corpul B, mai veau ore in corpul A, acolo unde acum e Facultatea de telecomunicatii, cateva ore in corpul C, undeva pe Sararie si cred ca corpul D era undeva prin spatele Mitropoliei. Cand ea era in anul 5, s-a inaugurat o noua cladire, in Podu Ros. Cladirea avea numai sali de desen, cu plansete mari. Studentii au poreclita atunci Corpul R, avand in vedere ca erau atatea si atatea corpuri de cladiri. De la o porecla pusa pe studenti, denumirea a ajuns oficiala. Astazi corpul R e cladirea simbol a Faculatii de Constructii, celaalte cladirii disparand in timp, aparand cladiri noi in vecinatatea corpului R. Si in timp a ajuns de la o cladirie cu plansete de desenat la o cladire cu sali de curs, anfiteatre si sali de seminarii.
Cand am ajuns in anul 1, cladirea era intr-o stare deplorabila: mizerie, panza la geamuri in loc de perderle, tevi ce treceau prin sali dar bai moderne. In anul 2 au inceput renovarile si astazi cladirea arata foarte bine.
Insa nu am inteles niciodata de ce bancile sunt mazgalite. Ok, bancile de la scoala primara inteleg sa fie mazgalite, poate merg sa fie mazgalite si alea de la liceu, ca na adolescenta. Dar cand deja esti major, matur si viitorul tarii de ce mai mazgalesti banca?Poate imi explicati voi...
Pe curand...

Comentarii

  1. Fiindca-s niste idioti care vin si ei la iasi " sa se cultive". Mai bine ar ramane acasa sa cultive papusoi!

    RăspundețiȘtergere
  2. pe min ma depaseste, sincer. ai o varsta la care ar trebui sa nu ami faci asa ceva, in schimb e plina facultatea de mesaje obscene pe banci. cred ca sunt frustrati

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...