Treceți la conținutul principal

Cum te cheama?

- Salut, eu sunt Horea!
 - Salut, Georgiana! Incantata de cunostiinta. Horea? Nu cunosc niciun Horea. Cunosc cativa de Horia si sunt toti fitosi. Ai si tu chestia asta? Sa alaturezi personalitati cu nume?
- De obicei ma feresc de etichete, dar da. Fitosenia se aplica si la Horea. Hahaha!
- Da? Si ce asociezi cu Georgiana?
- Nu ai vrea sa stii! Dar, Raluca e un nume pentru o persoana care e foarte buna pe domeniul ei si Roxanele sunt vicioase.
- Stiu si eu o Roxana. Si chiar e vicioasa! Dar sunt curioasa cum vezi tu Georgianele!
- Georgianele sunt posesive. Am dreptate?
- Mda, cam asa e... Alaturezi personalitati doar la nume de fete?
- Nu.
- Da-mi niste exemple de baieti. 
- Andreii sunt oameni fata de care ma deschid si imi devin prieteni. Pe trei din prietenii mei, ii cheama Andrei. Inclusiv pe unul din cei mai buni prieteni. Si mereu raman dezamagit de catre un Nicolae.
- Bine, dar asta nu e pesonalitate. Sunt alaturari emotionale,
- Hmmm... Cei ce poarta numele de Mircea le place sa bea si Paulii sunt momai. Asta e bine?
- Ha! Pe tata il cheama Paul si e sub papucul mamei! Interesanta conversatie!
- Si totusi nu imi place sa delimitez o persoana la o astfel de personalitate. Da, Laurele sunt nebune si Laviniile rad mult. Dar e mai mult de atat la oricine. Dar decat sa  etichetam omenii dupa zodii, e interesant sa descoperi si alte etichete. Si atunci o persoana este un cumul de etichete. Cu toate ca nici asta nu e corect. Dar asa ne raportam noi, la etichete. Ne e mai usor sa intelegem un om daca il bagam intr-un calapod.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...