Din marea gradina a procesomanilor

Cu ceva timp un urma luam parte la o discutie despre Coreea de Sud vs Japonia. Din discutie in discutie s-a ajuns la subiectul operatiilor estetice. In Coreea sunt foarte ieftine interventiile acestea si majoritatea coreienilor (femei sau barbati) au fata modelata de bisturiu. In Seoul vazusem cabinete de chirurgie estetica la fiecare colt de strada si reclamele ca astfel de cabinete erau pana si in metrou. Tin minte ca facusem o poza la o astfel de reclama, dar nu o gasesc acum. Pornind de la discutia aceea, cineva spusese ca citise o stire despre un chinez care si-a dat sotia in judecata pentru ca i-a facut copii urati. Tipa era operata si fusese urata inainte si acum copiii semanau cu ea. M-am amuzat copios de poveste si m-am intrebat cum o sa arate tara asta peste vreo 50 de ani, cant toate tipele operate o sa ajunga batrane. Operatiile estetice la ei sunt extreme iar Bianca Dragusanu e mic copil pe langa femeile de rand din Coreea si mai din toata Asia Pacific. Isi taie nasul, is sculpteaza obrajii, barbia, maresc ochii si ploapele. Cand iesi de acolo nu mai semenei deloc cu ce ai fost. Eu ma intreb daca nu au un soc cand se vad in oglinda. M-am intrebat cum intrau in tara duzina de japoneze ce se aflau bandajate la fata, ca niste mumii, in avonul cu care ma intorceam eu de la Seoul la Tokyo. Posibil ca amprentele salvate pe chipul de pe pasaport dar si o adeverinta de la medic, le facilita intarea.


Azi am dat de stire intamplator si m-a amuzat teribil. Odata m-a amuzat pentru ca are  o poza falsa, dar si subiectul stirii e foarte amuzant. Razi ca sa nu plangi. De ce poza e falsa? Poza pe care o vedeti deasupra e o poza dintr-o campanie taivaneza impotriva operatiilor estetice. In poza se spune ca mai devreme sau mai tarziu se vede cum arati de fapt. Poza a circulat mult pe 9gag si a fost preluata de un site de stiri din UK ca poza in articol, specificandu-se ca nu asta e poza de familie. Ceilalti care au preluat stirea nu au mai scris asta sub poza si asa, la a n-a mana s-a ajuns sa se spuna ca asta e poza familiei in cauza. Mi-a luat ceva timp sa ma documentez ca sa fiu sigur ca poza de mai sus e poza familiei din proces si intr-un final am descoperit ca e doar o poza dintr-o reclama, folosita ca titlu informativ in articolul initial.
Sursa foto: irishexaminer
Dar ce s-a intamplat de fapt? Jian Feng un chinez frumos si bogat din nordul Chinei si-a dat sotia in judecata dupa ce a nascut o fetita foarte urata. Initial a dat-o in judecata pentru infidelitate pentru ca fetita nu semana cu nici unul din ei si ii cerea $100 000. Testele ADN au demostrat ca e copilul lui si atuncu sotia a recunoscut ca si-a facut operatii estetice in valoare de $100 000 in Coreea de Sud, in urma cu ceva timp. Poza din stanga e poza adevarata cu femeia in cauza, inainte si dupa operatie. Mai exista pe net si o poza cu bebelusul dar este cenzurata din motive de drepturi insa o poza cu familia nu exista.
Cand barbatul a aflat acest lucru a dat-o in judecata pentru $120 000 pentru ca l-a minitit si nu i-a spus adevarul si l-a dus in eroare. El spune ca isi iubeste sotia si s-a indragosit de o persoana ce nu exista cu adevarat, ea fiind acum un produs al unui medic estetician. Daca ne uitam in poza, vedem ca e o diferenta mare intre cum arata inainte si cum arata dupa operatie. Cel mai amuzant mi se pare ca a castigat procesul. Judecatorul i-a dat dreptate si acum femeia este nevoita sa plateasca aceasta suma imensa de bani sotului. Dar asta nu se opreste aici. Ea are de gand sa il dea pe el in judecata pentru ca a fost un sot si un tata prost si superficial.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare