Filme de suflet

După o pauză de câteva zile de vizitat blogosfera, ieri am descoperit o leapșă de la Ancuța de care mi-am adus azi aminte, în timpul unui curs plictisitor. Leapșa trebuie să fie despre 5 filme de suflet.
Insă eu azi aveam impresia că sunt 6. Si nu intelegeam de ce sunt trecute replici din film (Ancuța a uitat să precizeze că trebuiesc replicile celebre ale filmului, asta am descoperit la persona ce i-a dat ei leapșa).
Dacă stiam că e cu replici nu spuneam că o fac. Dar o să o fac în stilul meu. Mie nu imi plac replicile din filme și nu pot spune că ma impresionează. Chestia cu replicile mi s-a pare o chestie pe care fetele o fac. Oricum oameni mai experimentați decât noi au facut deja un top cu top 10 replici pe care le găsiti aici.
Eu o să vorbesc despre scene memorabile din aceste filme.
Primul film despre care o să vorbesc este The Color Purple, iar imaginea despre care voi vorbii nu se referă la scena în care cele două surori se întâlnesc după jumătate de viață (scena cea mai enotionantă) ci despre scena în care Celie primește casă părintescă după moartea tatălui său: după o viață în care a fost bătută și maltratată pentru că era urâtă protagonista fuge să-și trăiască viața, însă se întoarce la înmormântarea tatălui ei. După înmormântare află de la avocat că nu era tatăl ei de fapt și ca a primit moștenire casa. Înbătrânită, dar mai doamnă ca niciodată, așteaptă să plece avpcatul, își pune ochelarii pe nas să vadă casa mai bine, și incepe să danseze de bucurie. Imi place scena asta pentru că e primul moment în care o vedem pe Celie că primește ceva.

Sunt un adept al filmelor Horror, al romanelor de groază (Stephen King și John Saul sunt preferații mei) așa că un astfel de film trebuia să fie. Orphan este unul dintre filmele mele preferate.
Scena preferată din film este scena luptei dintr mamă și orfană pe lac. După ce orfană își ompară tatăl adoptiv, o fugărește pe mamă, o prinde pe un lac ânghețat unde vrea să o înjunghie. Ghiața se sparge, cele două cad în apa rece une se luptă, mama reuște să iasă, lovită și însângerată când in spatele ei iese șo orfana. Având cuțitul la spate îî săune mamei să nu o părăsească și aceasta cu ultimile puteri îî trage un picior în gât de il rupe și moare în apa înghețată.

Closer este unul dintre filmele mele de suflet. Scena de la începutul filmului este scena favorită și cred că mai bine vă uitați la filmulețul de mai jos decât să o explic eu. Spun doar că îmi semănă cu o scenă din Matrix, când Neo află cum este realizată o matrice și îi apare pe Wall Street o tipă îmbrăcată în roșu printre toți tipii în paltoane negre.


Ultimile două filme le-am ales pentru idee. Nu pot povestii o scenă sau să spun o replică pentru că ideea filmului este împortantă. Cele două filme sunt Stranger Than Fiction și Inception.

În cazul în care nu le știați, puteți vedea mai jos trailerele.


Pe curând...

Comentarii

  1. "Orphan" mi s-a parut foarte spooky. Pe mine m-a impresionat cand s-a scos "costumul" si dintii falsi, am ramas ca lipitoarea in spirt. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. asa se intampla cand citesti pe diagonala.
    oricum mi se pare ca a iesit un articol dragut

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare