Treceți la conținutul principal

Extremely Loud and Incredibly Close

Cred ca am citit cea mai cudata carte din viata mea. Si cand spun ciudata, folosesc cuvantul cu un sens usor oximoronic, pentru ca e ciudata buna, cartea asta. Nu am vazut filmul, cu toate ca e cu niste actori ce imi plac. Era o perioada cu multe filme despre atentatele de la WTC si nu am avut chef de el. Apoi am uitat complet de film iar mai tarziu am dat de carte. Mi-a aparut ca sugestie pe goodreads, doua prietene i-au dat 5 stele. Asta m-a intigat. Pai daca cele doua Raluci au dat 54 stele, se merita citita. Daca as explica povestea cartii as spune ca nu e genul meu de cate. Da, povestea nu e genul de poveste care sa-mi placa. Genialitatea cartii a constat in modul in care a fost scrisa.
Nu as putea sa spun ca este vorba despre un baiat ce si-a pierdut tatal in atentatul din septembrie 2001 si ca acesta ii descopera niste insemnari si pleaca in descoperirea unei yale ce deschide o usa cu o cheie pe care a gasit-o el printre lucrurile tatului sau. Asta e secundar. Romanul e scris impecabil de un om ce incearca sa scrie ca un copil de 9 ani ce sufera mai mult sau mai putin de OCD si ADD.
Mie mi-a placut mult romanul pentru ca e format din povesti, scrisori, poze si ganduri ce par alandala, insa puse la un loc fac un altfel de roman. Am incercat si eu sa scriu asa, si am publicate in cartea mea doua povesti ce puse cap la cap dau o poveste scrisa prin alte mijloace. Exista si o a treia poveste scrisa apoi, poveste ce nu a fost publicata nicaieri. INsa ceea ce face Jonathan Safran Foer aici, e arta dusa la superlativ. Mi-a placut mult si acum chiar sunt curios cum arata filmul facut dupa Babilonul asta de carte.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...