The Blind Owl

In urma cu putin timp va spuneam ca am citit o carte pe care nu stiu de ce am citit-o. Uneori, noaptea, cand e luna plina, imi vin idei despre ce as putea citii in viitor. Intr-o noapte m-am gandit la romanele iranienene. Stiu ca iranienii sunt foarte buni filme si foarte buni poeti. Mama are un priten bun ce traduce poezii din persana si care e pasionat de literatura lor, deci m-am gandit ca e o idee buna sa incerc un roman de-al lor.
Si cum stiam ca filmele lor sunt bune, am zis sa caut un roman mai contemporan si nu ceva clasic.
Cu ajutorul Sfantului Google am pornit in cautarea romanului iranian contemporan perfect pentru mine. Din recenzie in recenzie si din top in top am ajuns la The Blind Owl scris de Sadegh Hadayal. Romanul, scris in persana in 1937, este considerat una din oprerele reprezentative ale literarurii iraniene a secolului XX.
E una din cele mai interesante carti pe care le-am citit in ultima vreme. In acelasi timp nu ma o pream oprii din citit dar nici nu vroiam sa ma opresc din citit.
Dupa ce a terminat cartea de citit, i-am povestit mamei despre ea si mi-a zis ca o are tradusa de domnul Iorga, prietenul ei bun. Chiar, cred ca in curand o s-o recites si in traducerea romaneasca.
Pe curand...

Comentarii

  1. Dacă mama ta îți permite, mi-o împrumuți și mie? Promit s-o citesc repede și să am grijă de ea, știi cum sunt cu cărțile. M-ai făcut curioasă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag. Sa o găsim si ti-o aduc. Azi căutat-o vreo ora prin biblioteca si nu dat de ea. Nu isi aduce aminte unde a pus-o. E posibil sa fie la birou, la scoala, ik biblioteca acasa sau la ea in camera, in teamcurile cu cărți.

      Ștergere
    2. Merci. :) Când o găsiți. Vacanță plăcută în continuare.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare