Treceți la conținutul principal

Gift Cards

De ce nu exista si la noi gift carduri? Ele se numesc asa frumos pentru cei ce vor sa faca un cadou cuiva si nu stiu ce sa-i ia, insa in cazul gift cardurilor pentru e-shoppuri poate sa fie si un prepaid card. Eu stiu multa lume ce nu face shopping online pentru ca nu are incredere in paypall sau in oferirea dateleor de pe card unui site anume.
In Japonia xistau aceste Gift carduri pentru Amazon, iTunes, AppStore dar si alte magazine locale. Pentru stainii ce nu aveau card de credit, ci doar un cash card era mai usor sa cumpere un gift card si apoi sa il foloseasca cand cumpara ceva.
Ma uit ca la noi exista un singur site de unde se pot cumpara carti electronice. Mai toate editurile iti fac trimtiere catre elefant, mai putin Humaitasul care are propiul site (nu stiu de ce dar Humanistas e in capul meu ceva gen Trustul PRO - toate se fac in interior). Mie mi-ar fi mai usor sa ma duc intr-o librarie, sa aflu ca exist o carte anume si in format electronic si la casa sa platesc suma, iar dupa aceea sa primesc un card cu un cod pe care sa-l folosesc ca sa descarc cartea.
Pentru ca uneori cand sunt intr-o librarie si vad o carte, imi doresc sa o cumpar electronic, dar pana ajung in fata calculatorului uit de ea. Si asa i-am mai lasa mai liberi pe cei de la elefant care mai nou uita sa trimita comenzile, de cand au devenit site de haine cu carti.
Pe curnad...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...