Cheesecake cu topping de cirese

Eu nu prea gatesc dulciuri. Asta e domeniul maica-mii si al sora-mii insa imi era pofta in draci de un Cheesecake. Am mancat pentru prima data aceasta prajitura in Japonia si a devenit preferata mea. De cand m-am intors l-am tot cautat prin cofetarii si patiserii dar nu mi-a placut nicaieri asa ca m-am decis sa imi fac eu unul.
Ingrediente:
Blat: 300 de grade de biscuiti (ordinari) vanilati tocati, 3 linguri de zahar, 100 de grame de unt.
Crema: 900 de grame de crema de branza dulce (eu am folosit Pilos de la Lidl, crema de branza pentru prajituri, clatite si galusti), 250 grame de zahar, 1 lingurita de esenta de vanilie, 4 oua.
Topping: 250 grame de cirese fara samburi, 50 grame de zahar, o lingura de amidon de porumb, 100 ml de apa.


Am incins cuptorul la 175 grade.
Am dat biscututii pe masina de tocat nuci si i-am amestecat cu cele trei linguri de zahar. Dupa ce am amestecat bine am turnat cele 100 de grame de unt pe care le-am topit pe foc.
Am amesteat bine si am pus amestecul intr-o tava de copt pentru tort, din aceea cu fundul detasabil. Nu va speriati deca compozitia nu e inchegata, eu m-am panicat un pic. Blatul se pune la frigider pentru 25 de minute.

Cat timp blatul a stat la rece am inceput sa fac crema. Am amestecat branza cu lingurita de vanilie si cu cele 250 grame de zahar. Cand compozitia a devenit omogena, am adaugat cele patru oua si am amestecat din nou, pana cand compozitia a devenit omogena.

Dupa ce blatul a stat 25 de minute la rece, am adaugat crema peste si l-am pus la cuptor.
La cuptor e indicat sa stea 55 de minute sau pana cand mijlocul devine usor tare. La mine s-a intamplat asta dupa 50 de minute.

Am scos cheesecake-ul din tava si l-am lasat la racit.
In timpul asta am facut toppingul din ingredientele necesare pe care le-am pus intr-o ala, la foc timp de 5 minute, timp in care am invartit mereu.

Dupa vreo cateva ore buna, cand s-a racit si cheesecake-ul, am adaugat toppingul peste si l-am lasat la frigider peste noapte. L-am servit rece a doua zi la pranz!

Pofta buna!

Pe curand...

Comentarii

Postări populare