Treceți la conținutul principal

Milostivenie?

Casa unde stau e gard in gard cu o manastire carmelitana ce are ca hram pe Sfantul Ilie. Si cum sarbatoarea sa se aproprie si cum nu sunt multe manastiri catolice, pelerinii au inceput sa vina de weekendul trecut.
Ieri dimineata era zgomot mare pe ulita. Oamenii forfoteau si traficul era mai intens ca niciodata. Am iesit pe balcon si am vauzut zeci de masini, autocare si o mare de oameni ce se indrepta spre manastire. Slujba a inceput pe la 10 si pana la 12 s-a terminat. De afara, la mine in camera, intrau acordurile cantecilor bisericesti cantate de un cor foarte bun. Era o atmosfera numai buna de munca. Racoare, liniste, pace. Pana la 12 si un sfert cand a inceput nebunia...
Oamenii aia ce venisera la biserica, ce chipurile se umplusera de milostivenie, se urcaseră in masini si claxonau de zor pe cei ce ii blocasera. Ce-i drept si eu am vrut sa ies din curte sa ma duc pana in sat si nu am reusit pentru ca un istet parcase masina in poarta noastra. Dar m-am conformat si am asteptat cuminte sa plece. Ei, insa ei, cei care fusesera la biserica, nu... Dupa ce au vazut ca nu rezolva nimic cu claxoanele au inceput cu injuraturile. Isi scoteau si isi bagau unul altuia de la organe, la cruci si dumnezei, de parca venisera de la mina si nu de la o slujba la biserica.
Si ma intreb: Ce naiba mai mergi la biserica daca in clipa cand ai iesit de pe poarta ei, esti grabit si injuri ca ultimul birjar? De ce toate babele care se duc sa ia aghiazma de Boboteaza sau sa se inchine la niste moaste ce sunt in "turneu" pe la ei prin localitate,  se imping, se lovesc, se calca in picioare? Nu atunci ar trebui sa fie milostivi?
Pe mine ma oboseste pelerinajul asta turistic de ochii lumii...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...