Treceți la conținutul principal

Pișinău

Notă: Îmi amintesc o întamplare de la TV ce s-a întamplat în urmă  cu vreo 10 ani. Teo a fost amendată de CNA pentru că folosise în mod repetat cuvântul curcubeu într-o emisiune. Așa că emisiunea următoare a folosit cuvântul fundcubeu. Așa și eu: să nu zică cineva că vorbesc urăt, în articolul de azi o să vă povestesc despre excursia în Chișinău Pișinău.


Toată studenția mi-am dorit să merg la Moldoveni. Dar n-am avut pașaport... Ligile studențești organizau excursii acolo, colegii se întorceau cu vodka ieftină, țigări cu care făceau bișniță și bomboane Bucuria pe care nu le împarțeau cu nimeni.

Dar a venit și vremea mea, 8 ani mai tărziu, după ce am terminat-o de tot cu Iașiul, printr-o oportunitate dată de Himawari. Ei au avut școala de vară, a venit un sensei din Japonia și în weekenduri l-au plimbat. Eu am fost voluntar pentru excursia din  Chișinău Pișinău, tare greu mi-a mai fost :)).


Poate dacă nu mi-as fi dorit atât de mult să merg, as fi renunțat la excurie, la câte probleme au apătur. As fi putut zice că sunt semne ce mă fac să decid să nu merg, dar n-am facut-o si bine a fost. Primul semn a fost cu măseaua: poc s-a umflat pe nepusă masă și ma durea de mor. Dar nu mă face pe mine o măsea. Apoi mi-am pierdut pașaportul și portofelul. Nici asta nu m-a impiedicat să plec. N-a pus capac nici faptul că vineri seara mi-a murit gevey-ul din telefon si am rămas cu un telefon care nu merge... M-am descurcat, că nu au existat telefoane din totdeauna...

Excursia a avut ca scop pincipal vizita la Orașul Subteran al Vinului Cricova. Sensei asta vroia sa vada insa era cat pe ce sa nu se întample. După aventuri de la vamă până la   Chișinău Pișinău, cu un GPS ce nu mergea și n benzinării ce nu aveau wc-uri (nu lucrau azi) sau hărti, am oprit la un hotel luxos din centru unde am luat masa și am intrat în legătură cu o doamnă ce facea tuturi turistice. Ne-a cerut 60 de euro de persoana (eu afșasem din surse sigure ca e 60 de dolari și am zis că poate s-a mai scumpit intre timp) însă ne-a spus că în weekend e închis. Asa căam hotărât să cumpărăm vin de Cricova din supermarket și sa-l bem în camera hotelului (plin cu mafioți racheți în care stăteam). Noroc că a doua zi am descoperit că Cricova e deschisă și așa am avut parte de cea mai mișto aventură din viața mea. Oare Raiul arată ca Cricova? Sau acolo e iadul ca e sup pămînt, e întuneric, răcoare și plin de vin bun...
Păcat de kitchiul ce tronează la moldoveni, că în rest ar fi perfect!
Ar fi multe de povestit însă e cald afară, încă mă refac după excursie și nu prea am chef de scris. Vă las să vă delectați cu poze.Pe curând..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...