Pișinău

Notă: Îmi amintesc o întamplare de la TV ce s-a întamplat în urmă  cu vreo 10 ani. Teo a fost amendată de CNA pentru că folosise în mod repetat cuvântul curcubeu într-o emisiune. Așa că emisiunea următoare a folosit cuvântul fundcubeu. Așa și eu: să nu zică cineva că vorbesc urăt, în articolul de azi o să vă povestesc despre excursia în Chișinău Pișinău.


Toată studenția mi-am dorit să merg la Moldoveni. Dar n-am avut pașaport... Ligile studențești organizau excursii acolo, colegii se întorceau cu vodka ieftină, țigări cu care făceau bișniță și bomboane Bucuria pe care nu le împarțeau cu nimeni.

Dar a venit și vremea mea, 8 ani mai tărziu, după ce am terminat-o de tot cu Iașiul, printr-o oportunitate dată de Himawari. Ei au avut școala de vară, a venit un sensei din Japonia și în weekenduri l-au plimbat. Eu am fost voluntar pentru excursia din  Chișinău Pișinău, tare greu mi-a mai fost :)).


Poate dacă nu mi-as fi dorit atât de mult să merg, as fi renunțat la excurie, la câte probleme au apătur. As fi putut zice că sunt semne ce mă fac să decid să nu merg, dar n-am facut-o si bine a fost. Primul semn a fost cu măseaua: poc s-a umflat pe nepusă masă și ma durea de mor. Dar nu mă face pe mine o măsea. Apoi mi-am pierdut pașaportul și portofelul. Nici asta nu m-a impiedicat să plec. N-a pus capac nici faptul că vineri seara mi-a murit gevey-ul din telefon si am rămas cu un telefon care nu merge... M-am descurcat, că nu au existat telefoane din totdeauna...

Excursia a avut ca scop pincipal vizita la Orașul Subteran al Vinului Cricova. Sensei asta vroia sa vada insa era cat pe ce sa nu se întample. După aventuri de la vamă până la   Chișinău Pișinău, cu un GPS ce nu mergea și n benzinării ce nu aveau wc-uri (nu lucrau azi) sau hărti, am oprit la un hotel luxos din centru unde am luat masa și am intrat în legătură cu o doamnă ce facea tuturi turistice. Ne-a cerut 60 de euro de persoana (eu afșasem din surse sigure ca e 60 de dolari și am zis că poate s-a mai scumpit intre timp) însă ne-a spus că în weekend e închis. Asa căam hotărât să cumpărăm vin de Cricova din supermarket și sa-l bem în camera hotelului (plin cu mafioți racheți în care stăteam). Noroc că a doua zi am descoperit că Cricova e deschisă și așa am avut parte de cea mai mișto aventură din viața mea. Oare Raiul arată ca Cricova? Sau acolo e iadul ca e sup pămînt, e întuneric, răcoare și plin de vin bun...
Păcat de kitchiul ce tronează la moldoveni, că în rest ar fi perfect!
Ar fi multe de povestit însă e cald afară, încă mă refac după excursie și nu prea am chef de scris. Vă las să vă delectați cu poze.















Pe curând..

Comentarii

Postări populare