Treceți la conținutul principal

Tu cand te-nsori?

Ori de cate ori ajung acasa si are loc o intalnire de familie, fie ea o masa onomastica, o masa de sarbatori, o pomenire sau o nunta ori un botez, intrebarea tuturor catre mine e: Tu cand te insori?
Intrebarea asta ma scoate din sarite si niciodata nu stiu cum sa raspund ca a doua oara sa nu ma mai intrebe. In primul rand nu sunt cel mai mare barbat din familie care nu e insurat si de obicei persoana care ma intreaba e mama de burlac de 33 de ani. Daca ea se simte cu musca pe caciula ca baiatul ei nu e insurat, de ce trebuie sa ma insoare pe mine?
Nu sunt fanul casatoriilor si cred ca mai am timp pana sa fac asta. Plus ca la noi in familie e un trend sa ne casatorim mai tarziu, cam pe la 35 de ani, deci nu inteleg unde e graba sau de ce ii doare ca eu nu sunt insurat. Nici nu am un serviciu sau o situatie financiara buna ca sa ma insor.
Insa weekendul trecut am fost intrebat de insuratoare de un prieten de familie. El parea un om deschis la minte, tata de doi baieti ce isi vedea de treaba lui. Cum m-a vazut, m-a si intrebat de insuratoare. Ce-i drept baiatul lui mai mare e insura, si ala micu, care e mai mic ca mine cu 1-2 ani, se insoara la anul. Felicitari, Dar lasati-ma pe mine in pace.
Nu ma insor si nici nu ma barbieresc de tot. Barba de 2-3 zile e ceea ce port si daca nu va place, nu va uitati la ea.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...