Treceți la conținutul principal

Aici nu mai locuieste nimeni

27# Volumul de poeme

Nu stiu de unde am cartea asta. Posibil ca am primit-o gratis de la Elefant. Altfel nu imi explic cum de aveam eu pe kindle un volum de poeme. Nu prea imi place mie poezia. Cred ca ai nevoie de o stare anume, de sensibilitate, ca sa le apreciezi. Iar eu sunt, in fond si la urma urmei, inginer. Deci romantismul si sensibilitatea se rezuma la catev lacrimi varsate la un film romantic, sau dupa cateva pahare servite, la o nunta.
Si pentru ca e primavara si Mita (profa de bio din liceu) spunea ca primavara barbatii se comporta diferit, si pentru ca m-am intros de curand de la o nunta, m-am decis intr-o zi calduroaa de final de mai, sa stau pe balcon si sa citesc acest volum.
Nu stiu cat de mult l-am apreciat. Nu m-a dat pe spate, dar mi-a placut, oarecum...
Eva Precub, pe numele ei real Adiana Precub, e o falticeneanca nascuta la inceput de iunie in '88. A studiat limbi moderne aplicate si teatrologie la Cluj si volumul de fata, reprezinta debutul ei literar.
Volumul pare a fi o crestere de la o adolescenta stinghera pana la o femeie ce sufera. Recomand volumul celor ce apreciaza poemele, pentru ca daca pana si eu am apreciat, cred ca e un volum bun.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...