Treceți la conținutul principal

Mirii nemuririi

25# Cartea cea mai slaba a unui autor bun

Mirii nemurii e a treia carte de Radu Aldulescu pe care o citesc. Imi place foarte mult universul romalor sale: o Romanie saraca, un Bucuresti mizerabil, mahala, prostie, mizerie. Parca si simt mirosul personajelor sale cand ii citesc cartea si ii simt cum se inneaca in singuratate si tristete.
Din pacate personajele din acest roman, Rafael, Mirela, Margarit, si cei de pe langa ei, nu prea m-au convins. Ei sunt sunte martiri uitati ce se zbat sa supravietuiasca insa nu sunt convingatori, nu par sa razbeasca dincolo de cuvintele din roman, nu par veridice.
Pare sa lipseasca parti din poveste sau exista povesti nespuse, neterminate, fire narative ce nu duc nicaieri.
Am stat in dubii daca sa citesc Mirii nemuriri sau Proorocii Ierusalimului. Cred ca am facut alegerea proasta. Mirii, pare cea mai slaba carte a lui Aldulescu. Dar o sa vina si vremea Proorocilor, nu prea curand ca am nevoie de ceva frumos, dupa lumea greoaie din romanele sale.
Pot spune ca Radu Aldulescu este un romancier de stare si daca nu simti sau daca nu ai dispozitia necesara pentru cartile sale, nu le digeri. Si eu am avut-o zilele astea, dar din pacate nu am ales romanul potrivit.
Daca n-ati citit nimic de Aldulescu, asta nu e romanul cu care sa incepeti. Daca ii cunoasteti opera, dar n-ati citit cartea de fata, e bine de stiu, ca nu e una din cele mai bune creatii ale sale. E buna, dar nu stralucita ca Cronicile Genocidului.
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...