Treceți la conținutul principal

Minuturi

Am ramas dator de-a lungul a doua luni cu niste retete usoare pe care le-am preparat si de care m-au tot intrebat prietenii pe facebook. Si pentru ca acum am niste timp liber, am decis sa scriu despre ele.

1. Pui cu dovlecei si spanac



Pentru aest fel demancare aveti nevoie de niste carne de pui (piept, inner sau pulple dezosate), praz, dovlecel, spanac, smantana, sare si piper,
Am inabusit puiul taiat cuculete cu prazul taiat la 2cm in apa cu ulei si condimente. Intre timp, in alt vas, am pus la fiert spanacul curatat si spalat (am avut spanac proaspat dar merge si cu spanac la conserva sau inghetat). Cand puiul a inceput sa se rumeneasca, am adaugat dovlecelul (eu am avut doi micuti) curatat de coaja si taiat cubulete. Dupa ce au inceput sa se inmoaie dovleceii, am adaugat spanacul fiert si scrus si le-am mai lasat impreuna cateva clocote, dupa care am adaugat smantana si le-am mai tinut 2-3 clocote la foc mic.
Pofta mare!

2. Pui cu urechi de lemn

Am fost la Dragonul Rosu si mi-am cum-arat de acolo o droaie de nebunii. Asa ca am venit acasa si am gatit ceva ce imi amintea de restaurantele taiwaneze la care mancam cand eram in Japonia. Pentru asta aveti nevoie de: pui, usturoi, ardei, urechi de lemn, bambus, sos de soia, mirin si ulei de susan, condimente.
Urechile de lemn le-ampus la hidratat in apa cu sos de soia. In uleiul incins am pus doi catei de usturoi tocati marunt, apoi am adaugat puiul taiat ubulete pe care l-am condimentat cu care si curry/  Cand puiul a inceput sa prinda culoare, am adaugat ardeiul, putina apa, sos de soia si mirin. Le-am lasat sa clotoceascap ana cand ardeiul taiat fasii lungi si subtiri a inceput sa se inmoaie si am adaugat urechile de lemn si babmusul. Apoi am adaugat cateva picaturi de ulei de susan. Se poate servi cu orez fiert.

3. Pui cu legume in stil asiatic pe pat de paste picante.

Aveti nevoie de: pui, paste, usturoi, ceapa, ardei dovlecel, condimente, soia mirin, ulei de susan
In putin ulei încins am pus niste usturoi tăiat micut micut, apoi am pus puiul tăiat cubulete condimentat cu sare si curry. Cand puiul a inceput sa se rumeneasca, am adăugat ardei tăiat fasii si o ceapa mica tăiata in 4. Le-am mai lăsat pe toate la foc iute cat timp am curățat doi dovlecei mici pe care i-am tăiat cubulete. Dupa ce s-a undit si dovlecelul, am adăugat sos de soia, Mirin (sake de gatit) si ulei de susan. Le-am amestecat de doua ori si am adăugat putina apa. Le-am lăsat pe foc pana cand s-a evaporat apa si a devenit un sos mai grosut.
Pastele le-am fiert in apa cu curry, piper alb, boia dulce si ulei de susan.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...