Treceți la conținutul principal

Boeing Boeing

Cand esti bolnav, te plictisesti tare si ai foarte mult timp liber, asa ca in perioada aceea am participat la vreo trei concursuri pe facebook, concursuri ce ofereau bilete la teatru. Printre cele trei concursuri, unul era ceea ce imi doream de mult timp, si anume o invitatie dubla la Boeing Boeing. Am vazut reclame si promovari la piesa asta pe Antena 1, la greu, si mi-a placut mult. Cred ca sunt de acum doi ani de cand imi doream sa o vad, dar niciodata n-am avut bani pentru ea.
Alaltaieri vad notificare pe facebook ca TVCITY m-a taguit intr-un comentariu. Vad poza cu Boeing Boeing, inima incepe sa-mi tresara, citesc ca sa am confiermarea si da, am castigat!
Boeing Boeing, piesa ce l-a facut celebru pe Marc Camoletti, a intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai jucata piesa francofona. Exista mii de interpretari in intreaga lume si cinci filme dupa aceasta piesa.
In piesa originala, Bernard este un arhitect persian (in reprezenatiile mai noi de pe Broadway e american mutat la Paris) ce are trei logodnice, una frantuzoaica (sau italianca), una americanca si una nemtoaica, toate trei insotitoare de zbor, niciuna nestiind una de asta. Ceea ce mi s-a parut genial e ca la noi e ca au modificat un pic piesa si au adaptat-o la societatea noastra (Traducerea si adaptarea Irina Margareta Nistor) si insotitoarele de zbor au ajuns: evreica, romanca si rusoaica. Logodinicele sunt jucate de Alexandra Velniciuc (evreica), Monica Davidescu (romanca) si Tania Popa (rusoaica). De departe Tania Popa/ rusoaica a fost preferata mea pentru ca mie rusa mi se pare o limba foarte sexy si logodnica rusoaica mi se parea iubita perfecta.
Trei roluri sunt jucate la dublu. Asa ca eu mi-as fi dorit sa il vad pe Temisan in rolul arhitectului, pe Lucian Ghimisi in rolul prietenului iar la rolul menajerei, cu toate ca imi plac ambele foarte mult, as fi vrut sa o vad pe Maria Buza, pentru ca nu prea am vazut-o jucand. Pe temisan inca il regret, Bogdan Stanoevici mi s-a parut mai putin potrivit pentru un rol de dandy. Insa Marius Gilea in roul prietenului a fost genial iar Anca Sigartau in rolul maneajerei, a tinut piesa la un nivel inalt. Stiam eu ca imi place mult de Sigartau, insa n-am crezut ca poate sa fie atat de buna! (Ii doresc tot succesul de pe lume in functia de la Bacau!)
Tei ore de ras non-stop. Nu stiu de cand n-am mai ras asa si nu stiu daca am vazut o comedie mai buna ca asta. Acum stagiunea s-a terminat, dar va invit sa vedeti piesa la toamna, la Elisabeta, daca se va juca tot acolo. E geniala. Sincer, acum inteleg si pretul biletului,
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...