Treceți la conținutul principal

Facultate... facultate... Ce mi-a trebuit?

La inceput cand am ajusn la facultate mi s-a parut prea tare sisemul universitar. 14 saptamani de cursuri si seminarii, in care nu prea faci mai nimic, poate unele teme de predat si apoi la sfarsit dai examene. insa cand am ajuns in sesiune am realizat ca este naspa. Eu la poli, am 4 saptamani de sesiune si cam 5 examene (plus vreo 3 in presesiune si proiecte), incepi sa iti dai pumni in cap cand vezi cat ai de invatat. Pe la al 4-lea examen deja nu mai poti, vrei acasa, vrei vacanta. Am dat 3 examene si le-am luat pe toate destul de bine (ma plang doar de statica) insa acum, cand mai am 2, nu mai pot. Nu mai am randamen, nu mai suport si vreau sa scap. Ma gandesc ma peste fix o saptamana, adica sambata viitoare pe la ora asta voi fi terminat sesiune. Voi fi liber pentru doua zile pentru ca apoi voi incepe practica.
In fiecare an am practica, mai serioasa sau nu. Cea ce anul trecut a fost o jaca, cea de acum e serioasa. Anul viitor voi putea opta sa fac practica la o firma. Cei ce sunt acum in anul 3 si cei de anul 4, care sunt pe sistemul vechi de invatamant au ocazia sa faca practica la Sibiu. O firma a venit la facultate si a propus un numar de locuri penturu o practica la firma lor. iti asigura cazarea. E o experienta interesanta, o practica inafara orasului unde inverti si in afara orasului tau natal, ca o excurise de studii. As vrea si eu la anu sa am parte de aceasta experienta.
Si stau si ma gandesc... temin aproape in august, doua luni de vacanta, august si septembrie, suntem ultimii care terminam, toata lumea e invacanta, doar cei de a 12-a au Bac-ul si pooi admiterea in schimb toti ceilalti au terminat. Cum sa nu vreau si eu in vacanta cand e cal afara si toata lumea se bucura de vara!
In anul 4 o sa am sesiune de vara si apoi la o luna licenta. O sa fie groaznic, o sa trebuiasca sa imi pregatesc licenta din timp... Cei ce sunt cu 5 ani , au de fapt un semestru pentru pregatrea licentei, noi nu vom mai avea si dupa anul 4... oare voi mai avea vacanta? Sau concedii... Oricum voi urma un master, pentru ca altfel nu pot lucra decat in executie si nu stiu daca vreau asta. Sincer sa fiu nici nu stiu ce vreau... Vreau acasa! Vreau in vacanta! Vreau sa iau examenele astea doua, sa trec peste practica si sa ma bucur de timpul ramas... ni tomana am deja programate doua mariri. Ce vara scurta...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...