Treceți la conținutul principal

T.V (sau mai elevat, Campusul Universitar Tudor Vladimirescu)

De doi ani aporapre 70% dintr-un an mi- petrec in Iasi, in Tudor, aici stau, In T7. Pentru cei ce nu stiau, Tudorul e al doile campus, ca marime, din tara, dupa Regie, bineneteles. Sunt 22 de camine din care T17 este al doilea camin din tara, tot dupa unul din Regie. De vreo cativa ani buni, dinainte sa vin eu aici, intrarea in Tudor e umbrita de Iulius Mall. Mallul a fost constuit peste vechea cantina, care chipurile era prea mare si prea nepoductiva. Acum cantina este intre doua camine, intr-o fpsta sala de lectura si cica, noua cantina este gata insda nu exista mobilier(sa fim seriosi, nu a castigat licitatia cine trebuia).
Celebrul Iulius Mall se extinde, "toate brandurile celebre vin la Iasi din octombrie". Este o adevarata nebunie, si sa expic de ce. Stradutele dinte camine sunt inguste si se circula pe un singur sens. ca sa intrii in Tudor, trreceai pe langa mall, dar acum mallul se extinde si acolo si nu mai ai pe unde sa intrii. Cica, la tomna cand va fii gata, va exista un pasaj, mallul va fi deasupra strazii, insa momentan trebuie sa ocolesti o droaie. Insa nu asta e marea problema. Strazile au fost asfaltate de primarie, nenena primaru' s-a laudat pe niste benere cu astea. Acum cand mallul se extinde, cei de la mall au schimbat un pic regulile de circulatie, au facut o banda pe trotuarul lor si au inchis o parcare din spatele malluylui. s-a micsorat si parcarea din fata si asta e o mare problema. In Tudor nu sunt parcari, cate una micuta in fata la un camin, singurile mari sunt la T6-T7 si in capatul celalalt la T18-T19-T20. Toata lumea isi lasa masina pe strada, pe marginea strazii, astfel existand un singur culoar de mers, oricum e sens unic. Dupa ce ca e plin de masini, ca lumea isi permite, primaria a inceput de ieri sa ridice masinile parcate pe strada, cum ca ar fi oprierea interzisa. Sa iti iei masina in apoi e aproape 300 de lei. Sa innebunesc ieri, nu alta. Nichita s-a apucat de treaba, ca tot s-a luat lumea ca nu afacut nimic in 4 ani.
INsa eu am o dorinata de la nenea rector,asfalteaza parcarea de la T6-T7 si incearca sa mai faci cateva, mai pune niste banci prin spatiile verzi, amenazeza-le si ocupa-te si de curatenie si scapa de caini.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...