Treceți la conținutul principal

Studentii si francezu'

De vreo doua saptamani Lucica (adiminstratora din T7) a cazat niste francezi. Cativa sunt albi, cativa sunt negrii. Cica nu sunt unii cu altii si in continoare va voi spune peripetiile cu unul din grupul celor albi.
Paul (parca) sta la 100 de kilometrii de Paris, in regiunea Sampagne, intr-un orasel al carui nume nu mi-l amintesc. Este cel mai vorvbaret dein grupul lui, adica e singurul care s-aaventurat sa intre in discutii cu noi.
Si in astfel de situatii realizezi cum uiti cate ceva. Nu am mai vorbit franceza de doi ani (de cand am terminat liceul adica) iar in liceu am lasat-o moale de tot, pentru ca nu erau cerinte. In generala stiam fraceza klumea, o mancam pe paine iar acum am uitat-o de tot. Dragutul de Paul, nu stie romana (cum ar stii) iar engelza, putin dar pentru ca e rusinos, nu vrea sa vorbeasca. Asa ca ni, o mana de studenti la Constructii, in limba engleza, am pornit in aventura de a afla ce e cu Paul. Timp de 5 minute, mintile noaste luminate se chinuiau sa formuleze o intrebare, iar in 2 secumde Paul ne raspundea. Apoi trebuia sa repete pentru ca (EMOtivul) vorbea incet si repede si parca avea prune in gura. Pana la urma intelegeam si noi raspunsul. E in iasi la Master, la constructii civile (nu stiu cu cine face orele ca nu am inteles), in timpu libver ia harta si se plimba prin Iasi (a avut un contact cu tiganii din Bularga, care au vrut sa-i fure camera), nu a mancat mancare traditionala (avea un hambruger in mana), romancele i se par frumoase, dar periculoase, asculta tehno si e in cautare de cluburi in Iasi.
Azi, in seara asta, ne-a dat teapa, trebuia sa megem cu el pe Bucium sa vada panorama orasului, dar nu s-a mai intors de la Ciric, unde a plecat cu francezii lui pe care i-a asteptat o ora, in care s-a delectat cu franceza noasta de balta, amestecata cu engleza si romana. Si apopos de romana, stie sa zica, va rog, multumesc, pardon si baiat.
Poate ne reintalnim miane dimineata cu el, la cafea.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...