Treceți la conținutul principal

Ziua copilui umbrita de alegeri

In fond si la urma urmei azi e ziua copilului, dinhcolo de toata nebunia cu alegerile. INsa nicio o activitate nu se prevedea prin oras. Primaria nu a maiorganizat Arlechinul,ca nu mai e campanie si nu mai are interes.
E prima zi de de vara, e frumos si cald. Lume voteaza, alesii se dau rotunzi, candidatii promis si se voteaza sfiosi. In Bacau toate sunt la felca acum doua saptamani. Sau asa am vazut eu la prima trecere. Azi, cand am trecut si eu pe acasa am vaszut schimbarea. Super centralul si luxosul bloc in care locuiesc e in sfarsit curat. Intotdeauna a foist rapanos, urme de picioare pe pereti si gunoaie pe jos dar acum totul stralucea. INclusiv afisele electorale cu vecinul. Oarew sa fii fost el? Sigur. In peisaj a aparut un anume Earnest,cu blogul sau in care le spune pe toate. Tipul pare a fii un intelectual revoltat, un pic conservator, insa ce-i al lui e al lui. Eu l-am descoperit de la primul articol, cand am primit un mass. Acum, la al treilea articol, se lua de vecinu-meu si de blocul in care stau ca e rapanos. POate SS citeste blogul si a luat atitudine. Il invit, sa il citeasca si pe al meu sas vada ca nici eu nu in suport si sa imi zgarie masina cu o cheie, cum mai obijnuieste sotul surorii sotiei lui, adicaunul din valericile sale.
Va las ca poate plec si eu la Iasi ca totusi maine alm ore.
Scuze prentru impreunarea cuvintelor dar tastatura de la calculatorul la care sunt a baut cola si... face figuri
Pe curand....

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...