Treceți la conținutul principal

Tendinte

Blogurile sunt ca televiziunele, se inscriu in anumite categorii. Exista bloguri "de nisa", ce se axeaza pe un anume segent, ca politic, filme, prostia omeneasca, etc si bloguri "comerciale", in care blogarul scrie despre orice, despre el, despre viata, despre politica, filme, etc.
La noi au inceput sa se dezvolte televiziunele de nisa si sa mearga mult mai bine decat cele comerciale. Au audiente mari. Posturi ca Acasa TV sau Realitatea trec audientele unor posturi comerciale ca National TV, Kanal D sau Prima. In schimb, in blogosfera, situatia e pe dos, mai citite sunt blogurile "comerciale" decat cele "de nisa".
Unul din blogurile mele preferate este blogul lui Tudor Chirila. l-am desoperit pe pagina Jurnalului National, la sectiunea bloguri si scria "Ghici cine si-a facut blog?"Tudor scrie despre trafic, despre viata de artist, concerte, inregistrari, despre mare, despre tot ce face. Uneori am curajul sa ma asemana cu el, avem anumite linii comune, doar atat, nimic mai mult. A renuntat la Vama veche pentru Vama, nu cred ca muzica Vamei e mai buna, din contra, dar era ipocit dei partea lui sa cante ca merge la mare cu Acceleratul, cand stia ca nu mai face asta, timpul a trecut si el s-a schimbat odata cu faima.
Nu e Tudor singurul cu blog, dar e unul cu un blog interesant....
Si acum sa ma refer la ceea ce vreau sa ma refer, de ce si articolul se numeste tendinte. Observ anumite tendinte la articolele blogarilor. Cat a fost vorba de campania electorala, toata lumea vorbea despre candidati si ii critica cam pe toti (mai ales pe cei PSD, cei de la PD-L sunt salvarea(cacat)), articolele bateau apa in piua pe tem,a alegerilor. Acum tendinta s-a dus spre fotbal, ca doar e Eura, cand juca Romania, in functie de ceea ce facea, sau ceea ce urma sa faca, lumea scria. Sunt curios care e urmatoarea tendinta, ca si Euro s-a dus. Oricum, ca si in televiziuni, blogurile sunt pe program de vara, articole scurte si usurele, asteptam grila de tomana, pentru articolele bune, acum si neuronii sunt in vacanta.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...