Tendinte

Blogurile sunt ca televiziunele, se inscriu in anumite categorii. Exista bloguri "de nisa", ce se axeaza pe un anume segent, ca politic, filme, prostia omeneasca, etc si bloguri "comerciale", in care blogarul scrie despre orice, despre el, despre viata, despre politica, filme, etc.
La noi au inceput sa se dezvolte televiziunele de nisa si sa mearga mult mai bine decat cele comerciale. Au audiente mari. Posturi ca Acasa TV sau Realitatea trec audientele unor posturi comerciale ca National TV, Kanal D sau Prima. In schimb, in blogosfera, situatia e pe dos, mai citite sunt blogurile "comerciale" decat cele "de nisa".
Unul din blogurile mele preferate este blogul lui Tudor Chirila. l-am desoperit pe pagina Jurnalului National, la sectiunea bloguri si scria "Ghici cine si-a facut blog?"Tudor scrie despre trafic, despre viata de artist, concerte, inregistrari, despre mare, despre tot ce face. Uneori am curajul sa ma asemana cu el, avem anumite linii comune, doar atat, nimic mai mult. A renuntat la Vama veche pentru Vama, nu cred ca muzica Vamei e mai buna, din contra, dar era ipocit dei partea lui sa cante ca merge la mare cu Acceleratul, cand stia ca nu mai face asta, timpul a trecut si el s-a schimbat odata cu faima.
Nu e Tudor singurul cu blog, dar e unul cu un blog interesant....
Si acum sa ma refer la ceea ce vreau sa ma refer, de ce si articolul se numeste tendinte. Observ anumite tendinte la articolele blogarilor. Cat a fost vorba de campania electorala, toata lumea vorbea despre candidati si ii critica cam pe toti (mai ales pe cei PSD, cei de la PD-L sunt salvarea(cacat)), articolele bateau apa in piua pe tem,a alegerilor. Acum tendinta s-a dus spre fotbal, ca doar e Eura, cand juca Romania, in functie de ceea ce facea, sau ceea ce urma sa faca, lumea scria. Sunt curios care e urmatoarea tendinta, ca si Euro s-a dus. Oricum, ca si in televiziuni, blogurile sunt pe program de vara, articole scurte si usurele, asteptam grila de tomana, pentru articolele bune, acum si neuronii sunt in vacanta.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare