Thumbs up!

Nu știu ce i-a apucat pe cei de la google să iubească atât de mult iarna anul ăsta. Probabil că știți că:
1. dacă tastezi "let it snow" pe google începe să ningă pe pagina motorului de căutare
2. dacă tastezi "Christmas" îți pare o ghirlandă de beculețe între rezultatele căutării și partea superioară a paginii.
3. Youtube are un buton special pe care când apeși începe să ningă peste videoul pe care îl urmărești.

Youtube a făcut public cele mai vizionate videouri din anul pe care tocmai îl terminăm. În acest clasament apare și un video românescȘ Alexandra Stan - Mr Saxo Beat.



Și după aceste știri introductive ajung și la problema mea și anume cei de pe youtube și a lor "thumbs up dacă ești de acord cu mine!". Conștientizez și regret destul de mult că azi sunt o persoană mai superficială decât în adolescență, că în loc să evoluez pe plan intelectual, m-am plafonat, și probabil că am și involuat un pic... Știu că ascult muzica de căcat: pop-corn, însă nu imi plac toate melodiile. Nu mai suntem în modernism, să avem un singur țel comun, ci în postmodernism, unde există mai mult de un model de referință spre care toți vrem să ajungem, sau dacă ambițiile noastre sunt mici, doar gravităm în orbita lui.

Îmi place să îmi exprim opinia asupra unui lucru și mereu sunt în căutarea de muzică pop-corn nouă. Si nu sunt un hipster! Cum apare un video nou, cum mă uit pe youtube la el. Însă acolo există o mână de ex-maneliști, frustrați, ce vor să își ascundă trecutul Guțist cu orice chip și fac maneliști pe toți cei care nu agrează o piesă.
Adică dacă nu îți place de Lesko în noul ei videoclip sau de Andreea Bănică Electrificând youtube-ul ești manelist! Si  thumbs up dacă ești cu mine și dacă nu ești manelist!
Apreciez: Inna, Alexandra Stan, Akcent, Eduard Maya, Dan Bălan și Anda Adam că au dus muzica lor dincolo de granițe și că prin muzică au reușit să schimbe ideea despre România, că prin ei lumea știe că nu suntem numai țigăni cerșători și hoți, ci că rup cluburile pe muzica noastră. Iar pe lânga pop-corn există zeci de alte genuri muzicale mult mai bune. Însă youtube-iști sunt de parere că dacă nu îți place muzica lor, ești manelist. Cei care comentează de rau și cei care dau un-like la melodie sunt maneliști.
Zilele trecute ascultam Zu și am aflat că imnul de iarnă Zu, e interpretat de Antonia Filip una din ex-concurentele de la X Factor.  Mi-a plăcut de fătuca aia așa că am intrat pe youtube să ascult melodia. Am fost total dezamagit de ea. Versuri ca pentru o Odă de partid, în care tot ce spune e că zu e cel mai tare pentru că și pentru că, nimic interesant, nimic ieșit din comun... Păi așa lansezi tu un artist? Logic că am comentat spunând că sunt dezamgit de melodie și că o voce ca e ei, merita mai mult. Și s-au trezit doi să ma facă prost si manelist și să mă trimită înapoi la Guță și Salam. Ce să le mai zici că dacă nu îți place un căcat de cântec, compus pe WC, pentru că așa sună: a inspidație de budă (scuzați-mi imaginea pe care v-am creat-o), nu înseamnă că ești manelist, ci că ai gusturi mai bune? Pentru ei pop-cornul e muzica absolută, dedesupt există manelele, iar deasupra nu mai e nimic, nu mai exista alte genuri de muzică, alea sunt pentru moșnegi ce nu folosesc youtube-ul. Deci dacă nu îti place de ei, e logic, dupa logica lor de elevi ce nu au luat Bac-ul, că ești manelist. Asta probabil că li se trage de la etnobotanice...
Pe curând...

Comentarii

  1. Nici nu ştiam că muzica asta se numeşte pop-corn. Mie una nu îmi place, adică în sensul în care nu o voi asculta acasă mai never. Într-o cârciumă însă nu mă deranjează atâta vreme cât există compania potrivită. Manelele nu mi-au plăcut niciodată, dar la două chefuri cu românii şi bulgăroaicele în Franţa am ascultat fiindcă lor le plăceau. Le-au plăcut şi celorlalţi, de alte naţionalităţi, iar eu n-am murit. Dacă ei se simţeau bine, eu nu aveam să stau îmbufnată într-un colţ. Şi iar n-am murit. La fel cum n-am murit să ascult şi ce asculţi tu (muzica de gen inna şi alţii era la putere la petreceri), ba chiar m-am distrat de pomină. Am ajuns să nu mai apreciez omul după stilul muzical preferat, ci după caracter. Şi mi-e mai bine aşa...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pot sa spun ca e o muzica ce ma unge la suflet. de asta dupa doua saptamani ma plictisesc de un cantec si nu il mai ascult...
    E ceva cu care te obijnuiesti si il ascultit pentru ca este peste tot. Mie imi aduce aminte de distractia din cluburi, si de aia o ascult, insa ascult si muzica buna, cand am chef de muzica adevarata.
    In schimb am o problmea cu manelele, pe bune...
    Ceea ce nu suport e prostia astoria, si ma gandesc ca au drept la vot... si ca de asta suntem in rahat, din punct de verede politic...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare