Treceți la conținutul principal

Goran Bregovic


Aseara in Piata Palatului Goran Bregovic si The Wedding & Funeral Orchestra au sustinut un corcert de zile mari in aer liber. Toata piata era plina. Oamenii se intindeau pana la prefestura. Muzica a fost exceptionala in schimb despre atmosfera nu pot spune asta. Nu ne-am pozitionat foarte bine din punt de vedere citadin. ne-am gandit ca daca stam undeva pe mijloc totul va fii OK, dar s-a dovedit ca toata lumea trecea pe acolo si a fost o inghesuiala foarte mare. In fata mea niste pustani ascultau mizica la casti si fumau, fara sa asculte muzica. Nu stiu de ce venisera, bine ca intr-un sfarsit au plecat, apoi un gurp de tocilare dansau ridicol uitandu-se cu incredere una la alta iar in spatele unui tim mult mai mare decat Q nu era nimeni, toata lumea ingramadindu-se in fata mea. Oamenii nu mai au bun simt, treceau prin multime imingand pe cei ce erau acolo fara sa spuna "Pardon", eventual tot la tine uitandu-se urat si se mai si opreau in fata ta, ingramadindu-ne si nelasandu-ti loc pentru respirat. Spre fina am iesit din multime si ne-am asezat intr-un colt de unde nu se vedea scena dar se auzea si am putut dansa si rade.
Al doilea lucru care m-a intigat a fost campania electorala. Cam toti candidatii importaniti sii trimisesera oamenii acolo care sa imparta fluturase dar cel mai smecher a fost Nechita, primarul actual, care a pus concertul ce face parte din Iasi 600, tocmai in campania electorala, astfel impuscand doi iepuri odata.
Concertul s-a incheiat culminand, cu Kalashnikov, cantat si dupa bis.Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...