Treceți la conținutul principal

Ironia salveaza omenirea... parerea mea.

E sambata seara iar emisiunea la care ma uitam, Megastar, s-a treminat. In afara de Frumusica, la TVR1, nu mai e nimic. Dau peste NOra pentru mama si la fel ca la tleshoping raman blocat. Nu red ca am vazut vreo emisiune intreaga sau maii des de una pe luna. Mi se mai intampla cand butonez telecomanda sa dau de emisiune si sa las acolo 5 minute fascinat de mahala. In schimb acum m-am uitat (pana s-a luat curentul) si am observat un lucru ce nu e valabil numai aici. Toata lumea a devenit ironica. Arunca o pastila, pune lumea pe cearta iar apoi ia atitudinea de ironie. X, esti o proasta. Multumesc, raspunde X. Inainte imi placea sa fiu ironic dar de cand toti sunt nu mai sunt eu. E bine intr-o cearta sa fi ironic pentru ca n te consumi psihic, nu te enervezi in schimb pe partenerul de cearta il termini cu ironia ta. Lui ii vine sa se dea cu capul de toti peretii cand vede ca tu esti calm iar el se consuma. In schimb cand ambii sunt ironoci disctia nu mai are rost. Din ironie in ironie nu ajungem nicaieri. Dar acum aste e la moda sa fii ronic indiferent daca tu ai dreptate sau nu, indifernt daca tu esti ala mai destept sau nu.
Al doilea lucru care ma dispera si il observ tot mia des si la televizor, la emisiunile cu oameni obijnuiti este sintagma "Parerea mea" spusa la finalul unei propozitii. De exemplu: Y, ce parere ai despre ceea ce spune Z? la care Y: Eu cred ca Z minte, PAREREA MEA. Logic (daaaah) ca e parerea ta, ca pe tine te-a intrebat, nu a intrebat ce crede Proust sau de ce nu Paler despre discutia respectiva, ci te-a intrebat pe tine. Pana acum erau cu "Sincer". Orice popozitie, adica raspuns la intrebare incepea cu sincer. "Sincer nu stiu ce sa spun" sau "Sincer, eu cred ca are dreptate" si in acest caz DAAAAH logic ca vrea parerea ta sicera. Acum culmea ar fi sa zica "Sincer, cred ca minte, parerea mea" as dispera daca as auzi pe cineva raspunzand asa pentru ca apare acel sincer, pe care nu ni-l dorim, si "parerea mea" care e de prost gust si denota prostie si mediocritate si pe langa asta mai e si "cred" adica dupa ce ca e parerea ta sicera, pentru ca ai sublinia asta nici nu stii sincer, spui "Cred." Dece Doamne iarta-ma mai iei cuvantul? Sincer, parerea mea....
Pe curand...
(Sincer, pe curand, parerea mea...)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...