Treceți la conținutul principal

Practica

Azi am iesit in sfarsit pe teren la practica. Am inceput drumuirea inchisa, in jurul corpului R, oarecum. Dupa ce doua zile am facut teorie, azi am trecut la treaba. Si am inceput cu stangul. Pentru ca proful a venit la 5, in loc de 4 jumate si celalalt profesor a venit la timp si a luat aparatele cele mai bune, noi am ramas cu 3 teodolite calumea si unul vechi, care desigur ca a ajuns la grupa mea, penru ca eram ultimii la alfabet. Si uite asa ne-am chinuit sa calam, sa ne uitam pe al doilea obiectiv ca sa calculam unghiurile si altele. In loc de 8+3 puncte am facut 3 puncte din drumuire dar nu am fost ultimii. Prima grupa au calculat 2 puncte.

Maine ma asteapta o zi plina. Am precazari de la 12 (voi vedea unde voi sta la anul) si cu cine (eu cred ca voi sta cu cine trebuie, cu Andrei Popovici, adica nu va fii nici o problema) si in functie de cat dureaza, posibil sa nu mai ajung in camin pana la practica, chiar sa intarzii.

In camin sunt cazati niste pensionari draguti ce au terminat faculatea in '52. Au venit la reuniunea de terminarea faculatii. 55 de ani, o viata de om. probabil ca v-a fii ultima, cine stie daca o vor apuca pec urmatoarea si sigur nu mai au nici un profesor in viata.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...