Jurmal de calatorie - Ziua 2

Am intarziat la micul dejun 10 minute, mama era agitata. Ilinca ne-a dat bomba. Trebuia sa eleiberam camera pana la ora 10, nu 12, cum ar fii fost normal. Asa ca dupa ce am mancat cea mai naspa omleta din viata mea am pornit spre camere sa ne facem bagajul. Apoi urma sa mergem la salina. Un eveniment neprevazut ne-a mai intarziat vizita la salina cu o ora si cu cele 2 ore petrecute inauntu am plecat pe la vreo 12, cred, din Praid.
In Sovata a fost ca curu, scuzati expresia. Pe langa faptul ca ma gasit o parcare cu locuri libere la capatul statiunii, o parcare in pietris, ce mai era si cu plata, si am mers o droaie inapoi pe jos pana la Lacu Ursu, a mai si luat-o Marcel razna. Nu ne gasea pe satelit si mereu dadea erori. trebuia s ne indreptam spre Targu mures si el ne intorcea in Praid, cu toate ca avea setata destinatia la Targu Mures. Dupa ce am iesit din localitate, marcel si-a revenit brus indicandu-ne ca evem 25 de km drum drept.
In Targu Mures, ca in orice oras a trebuit s-o gafam, datorita neintelegerilor verbale. Una se spunea la telefon, una spuneam eu si Marcel. Cu ocazia asta am, ajuns pe strada pe care am stat acum 3 ani cand am fost in Mures. Ce cautam inca odata aici? Mama se intalenea cu Ghiury, un bun prieten de-al ei, coleg de faculate cu care nu se mai vazuse de la defenitivat. Omul e super calumea si am ras copios cu el. Am facut o mica escada in Mures Mall, ca sa imi caut, chipurile niste pantaloni, mall ce este ingrozitor de mic, dar foarte cochet.
Pana sa ajungem la Targu Mures am facut o oprire la Sangeorgi, unde am vizitat biserica unde este ingropata o strastrastra-bunica a reginei Elisabeta a Angliei, strastrastra ce se nascuse acolo si se maritase cu un anume conte si murise de tanara si unul din fii ei, crescut de o matusa din Anglia s-a casatorit cu o printesa din Anglia si al caror fata Mary ce a devenit Regina dupa ce s-a casatorit cu urmasul la tron. MAry ce este bunica Elizabetei de acum. Telenovelistic. printul Charles a fost in mai si a vizitat mormantul, fiind primul membru al familiei regale ce viziteaza mormantul si biserica.
Mai trebuia sa ne oprim inca undeva, nu imi mai amintesc exact dar Ghiury i-a zis mamei ca acel palat a fost sediu de CAP pe timpul raposatului iar acum e parasit si in paragina asa ca nu avem ce vedea.
Asa ca am pornit spre cazare, spre Domeniul Regilor, ce se afla intr-o localitate la 16 km de Cluj. Ca sa ajungem acolo am mers pe DN107B, drum ce este aproape distru si are portiuni mari neasfalalte datorita traficului greu de la o cariera de piatra si a constructiei Autostrazii de Vest, ce trece paralel cu acest drum Judetean. Domeniul Regilor este o pensiune suoperba, construita cu fonduri Sapard, aflata pe un deal, inconjurata de padure, cu un frumos iaz, se poate pescutii, se poate calarii iar curtea e plina de foisoare si mese unde se poate sta, manca sau admira peisajul. Camera e destul de mare si arata foarte bine, in schimb nu am mai avut norocul cu Wi-Fi-ul asa ca voi publica aceste articol cand voi avunge la un loc ce are Wi-fi.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare