Coroana japneza

Acum o luna am inceput serialul asta cu dentistul. De trei ori pe saptamana: lunea miercurea si vinerea mergeam la dentist sa vada cum mai stau cu infectia sau sa imi repare vreo cariuta pe care o aveam.
In aceasi periooada, de data asta, in partea dreapta, intr-o seara mi s-a rupt o masea. Parea sa nu fie nimic. O mica carie, cat un varf de ac, carie pe care credeam ca o tin sub observatie prin periajul de 2-3 ori pe zi.
Si cum infectia era pe primul loc, si pentru denstist cariutile mici erau pe locul doi, abia dupa o luna s-a uitat la dintele rupt, ce ma durea zi de zi, noapte de noapte, ca asa am ajuns dependent de ibalgin.

Si explicatia a fost urmatoarea. Acea mica cariuta de suprafata, era mare mare in interior. Si a mancat din dinte, inauntru, pana s-a rupt. Iar acum trebuie sa imi faca anestezie, sa imi scoata nervii, sa imi pileasca tot dintele si pentru ca pierderea e mare, sa imi puna o coroana. Si am o intrebare pentru cei ce se pricep in acest domeniu...: Cum se poate asa ceva? Adica sa fie o carie mica inafara si inauntru sa fie ditamai monstrul si sa nu ma doara niciodata, pana cand s-a rupt, si atunci a inceput durerea. Si cum mi-a pus o plomba provizorie nu prea ma mai doare, doar ma deranjeaza. Are treaba cu aerul? Daca e deschis si intra aerul, nervul e sensibil si te doare?
Asa ca episodul cu coroana o sa se repete. Azi abia mi-am pus una, in locul celei pe care acum o luna o dristusese ca sa se ingrijeasca de infectie, cand incep munca pentru altul.
Din pacate ceea ce patesc eu, patesc multi pentru ca nu merg la timp la dentist. La mine a fost o combinatie de lipsa de timp cu neplacere. Nu mi-e frica de dentist, pur si simplu urasc sunetul frezei si aspiratorul ala de saliva. Daca m-as fi dus acum 4 ani cand a inceput prima data sa se infecteze, poate ca descoperea acea carie mai devreme si nu mai era nevoie de anestezii, nervi scosi si coroane. Dar avand in vedere ca povestea cu infectia se intampla odata pe an si ma tinea o saptamana, nu era o problema pentru mine.
Insa pe de alta parte nu ajungeam sa am o coroana made in Japonia (88% platina si 12% aur ) si trei plombe japoneze. Insa urmeaza inca o luna de vizite repetate. Poate la final o sa fac si o poza cu dentistul, sa il vedeti si voi pe mosulet. La inceput nu imi placea de el, insa in timp mi-a devenit simpatic.
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare