Treceți la conținutul principal

Moșu' Măseluță

După cum știți (că doar m-am plâns de nenumărate ori) am o infecție la măsea de aproape două săptămâni. Prima dată, pentru că era combinată cu o răceală am fost doar la un doctor generalist, la o clinică de langă cămin, care mi-a zis să merg în continuare cu antibioticul pe care îl luam din proprie inițiativă.
Apoi când răceala mi-a trecut am fost la medicul din campus care m-a trimis la un cabinet stomatologic ce are contract cu Universitatea, făcând reduceri pentru studenții de la Waseda și care este ieftin. Cred și eu că este ieftin având în vedere că scaunul și aparatura sunt de pre vremea când doctorul și-a deschis cabinetul, acum 60 de ani...
Inițial am fost speriat de el. Era bătrân, mâini butucănoase, dinți ingrozitori și mirosea a țigară prin toți porii. Mi-a explicat ce urma să-mi faca data următoare și am fost și mai speriat. Insă vineri a fost OK.


Dar mai întâi să vă explic despre ce e vorba: am un dinte ce este îmbrăcat într-o coroană (sau mai bine zis, aveam...). Cand mi-a fost pusă acea coroana, acum vreo 10 ani, dentistul din Romania a uitat să înfunde un canal, unde se afla un nerv. De aceea, cam în fiecare an, dacă stateam în curent, mi se umfla măseaua. De obicei în trei zile trecea. însă anul ăsta nu a mai vrut să treacă așa usor.
După ce mi-a făcut o radiografie și a văzut despre ce e vorba. Doctorul a stabilit că imi distruge coroana. îmi scoate plomba, desfundă toate canalele, lasă infecția să iasă pe acolo iar apoi le înfundă la loc și acoperă din nou dintele.
A avut o mână ușoară și nu m-a durut de loc. Intr-o zi s-a desumflat destul de mult, încă mai e umblată gingia undeva însă sper ca până luni să treacă și să imi refacă dintele. Astăzi am terminat și antibioticul așa ca toată magia se face prin drenaj acum.
Însă cea mai tâmpită fază este că acum, in cealaltă parte a gurii mi-a aparut o carie, care ma nenorocește de durere. Și imi e cam dificil să mănânc când într-o parte am o gaura umplută cu vată iar în cealaltă o carie...
Asta e... moștenesc dinții familiei... proști...
Pe curând....

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...