Treceți la conținutul principal

Cablu sau Comercial?

Am mai discutat de cateva ori despre serialele de pe posturile pe cablu, pe care in ultimul timp le tot urmaresc. Povestea este destul de interesanta. Totul a inceput in 1997 cu HBO care a inceput sa produca seriale proprii si sa le difuzeze. In 1999 a inceput sa difuzeze Clanul Soprano ce a avut peste 100 de nominalizari la Emmy. Dupa succesul HBO si celalalte posturi pe cablu au inceput sa realizeze seriale. Sowtime, AMC, TNT, FX, TvLand etc incep sa dezvolte cat mai multe seriale.
Serialele sunt foarte bune, ceea ce se poate vedea in nominalizarile de la Emmy din ultimii ani si in special de anul acesta cand serialele de pe cablu domina pe cele de pe posturile comerciale.
In timp ce pe posturile comerciale mai toate serialele noi sunt oprite dupa cateva episoade, maxim un sezon, serialele de pe cablu sunt succese rasunatoare. Posibil pentru ca investesc mai multi bani si angajeaza actori mai buni.
Singurul dezavantaj pentru privitori e ca sezoanele sunt scurte: intre 9 si 12 episoade pe sezon si ai de asteptat mult pana la aparitia unui nou sezon.
Eu am inceput cu Dexter si Californication de pe showtime insa anul asta am inceput sa urmaresc tot mai multe, ajungand in vara asta sa urmaresc cateva seriale de vara foarte bune. HBO a inceput sa aiba seriale bune. A renuntat la serialele de tip poveste de familie (gen Big Love sau Clanul Soprano) si se axeaza pe comedii si drame inteligente (Veep, The Newsroom, etc).
Am urmarit ce propun posturile comemerciale pentru sezonul 2012-2013 si nu sunt prea multe seriale ce mi s-au parut interesante. Am retinut doua titluri: 666 Park Avenue si How to live with your Parents for the rest of your life. In rest prosteli ce nu stiu daca vor avea viata lunga.
 Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...