Damages

La momentul in care am inceput Damages, ma gandeam ce a inca un serial cu avocati pe care trebuie sa il vad pentru ca:
1. E un serial produs de un post de televiziune de cablu, ceea ce inseamna ca nu sunt compromisuri, si ca scenariul e foate bun. De obicei serialele pe cablu, au sezoane scurte (10-12 episoade) cu episoade foarte bune.
2. Rolul principal e jucat de Glenn Close, care si luase deja doua premii Emmy si Glob de aur pentru rolul asta. Cand o actrita de nivelul ei joaca intr-un serial tv, iti dai seama ce calitate are.

Serialul o urmareste pe Patty Hewes, un avocat genial. Patty este instare sa calce pe orice mort si sainlature tot ce ii sta in cale, de la martori pana la familie pentru a castiga un proces. Orice actiune de-a ei are un scop bine definit, cu cu toate ca este unul din cei mai mari avocati in litigii din New York, si ca lucreaza in interesul oamenilor simpli ce au avut de suferit de pe urma marilor corpoarii, ea rezolva aceste cazuri pentru a isi pastra renumele si pentru a fi din ce in ce mai cunoscuta. In pararel cu Patty o avem pe Ellen Parsons (interpretata de Rose Ryrne), o tanara absoleventa de drept, visatoare si ambitioasa, ce ajunge sa fie ucenica lui Patty. Pe parcursul celor 5 sezoane, cele doua isi influenteaza foarte mult viata, Ellen ajungand sa semene mult cu Patty, insa fara sa recunoasca asta, iar Patty incepe sa se ataseze de ea, intr-un mod chinuti, in care stia ea sa dezvolte sentimente.
Damages nu este un serial cu avocati, ci este un serial despre cum se pregateste un caz. In fiecare sezon avem un caz pe care Hewes sau Parsons, il are si pe parcursul celor 10-12 episoade vedem cum isi pregatesc cazul, de la momentul in care s-au dat in judecata, pana in momentul in care incepe procesul. Avem de-a face cu jocurile de culise, cu urmarirea de martori si de probe, cu negocieri dar si cu povestile personajelor ce uita de familii pentru a se dedica unui proces.
Serialul te tine in suspans pentru ca de la inceput ti se arata o scena de la finalul sezonului, o scena ce te baga in ceata total, ca de exeplu, unul din persoanaje e la politie, plin de sange, acuzat de crima. Asa ca eu am facut maraton de cate un sezon, iar apoi pauza de 3 saptamani, pentru ca ma marca prea mult si aveam nevoie de timp sa diger sezonul, si sa incepu unul nou, cu mintea limpede. Asa ca mi-a luat vreo 5 luni sa vad 5 sezonoane, adica 59 de episoade. Ultimile doua sezoane, le-am vazut unul dupa altul, pentru ca sunt oarecum si mai legate unul de altul. Damages a fost oprit din cazua costurilor prea mari, dupa 3 sezoane, insa a fost preluat de un alt post tv ce a mai comandat inca doua. Aceste doua sezoane, se desfasoara la 3 ani, dupa al treilea sezon, si la cateva luni, unul de altul, fiind in stransa legatura.
Damages e unul din cele mai bune seriale ce a existat. Merita vazut.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare