Side by Side

Sunt un fan al lui Keanu Reevs si asa am descoperit documentarul asta.
In 2009, Slumdog Milionare castiga premiul Oscar pentru Cinematografie (Director de Imagine), fiind primul film realizat in digital care castiga acest premiu. Incepand cu anii '70, cand Sony lanseaza prima camera digitala, lumea filmului a fost data peste cap. Eu credeam ca filmele inca se fac pe pelicula de 7 mm, pelicula ce e scanata si transformata apoi in digital pentru a fi montata, sau retusata sau pentru a se aplica efectele speciale, dar se pare ca pelicula e folosita din ce in ce mai rar.
Exista regizori si producatori ce fac asta, ce lucreaza inca pe pelicula spunand ca digitalul inca nu poate capta calitatea peliculei, si exista regizori care spun ca era peliculei a trecut, si ca de acum e era digitala. Insa daca nu se mai filmeaza pe pelicula ci digital, de ce mai numit procesul "filmat" iar produsul film?
Un documentar foarte interesant despre digitalizare, despre meserii ce au devenit mai usoare odata cu digitalul, despre conditii mai bune de creatie si efecte speciale exceptionale.
Dar oare peste 100 de ani o sa mai avem aceste filme? Cat de sigura e stocarea in digital?
Recomand documentarul, pentru ca prezinta o istorie a evolutiei tehnicii si parerile impartite ale oamenilor de film.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare