Treceți la conținutul principal

Fictiuni reale

Am inceput sa citesc cartea asta in drumul de la Tokyo la Hiroshima si inapoi. Am citit atunci cateva povestiri, pana sa ajung la cea scrisa de Sabina. Aveam cartea cu mine pentru ca o cumparase Alex din tara si vroia un autograf de la Sabina. Autograf as fi vrut si eu pe volumul pe care l-am primit cadou de la ea de ziua mea...
Am ajuns apoi in tara si am cautat volumul in librarii. Nu era de gasit nicaieri. Apoi mi-a zis Sabina ca mi-l ofera cadou si am asteptat momentul acela in timp ce librariile primiseara un nou lot de carti.
Dupa ce am citit volumul inca imi doresc un atograf de la Sabina pe carte. Inafara de ea si de o mana de oameni ce au povesti bune, cartea e praf.
Cititind volumul asta de amatori am tras doua concluzii:
1. E un trend in literatura, sau poate exista un curs de scris ce te invata asta. Scrii o poveste de 1-2 pagini iar ultimul paragraf, fie el si o fraza, nu are legatura cu nimic din ce ai scris in restul povestiroarei. Si inca ceva, prima fraza din text e o propozitie scurta. Apoi incep frazele lungi si stufoase, dar prima e intotdeauna scurta.
2. Femeile sunt obsedate. Toate povestile dubioase din carta asta sunt scrise de femei. Personajele lor sunt barbati obsedati sexual sau sunt fetite ce au fost abuzate sexual de un barbat. Nu stiu ce se intampla cu femeile astea, ori chiar au fost abuzata de mici sau au N.F.-uri de scriu in halul asta...

Inca imi pare rau ca nu am stiu de proiect din timp si ca nu am incercat si eu satrimit un text, poate, poate apaream si eu in volum...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...