Treceți la conținutul principal

Cheile Bicazului si Lacul Rosu

N-a trecut minivacanta asta degeaba pe langa mine.
Daca pe 1 Mai lucram la disertatie, iar pe doi plantam flori si faceam curatenie prin casa, pe 3 am fost pana la Cheile Bicazului si Lacul Rosu.
Pentru asta trebuie sa le multumesc unor buni si noi prieteni, ce au venit cu ideea asta minunata, idee pe care am imbratisat-o cu scepticism, initial.
Cand te obisnuiesti ca stai si sa hibernezi numai in zona ta de confort, iti vine greu sa te mai aventurezi in lume.
N-am mai fost in Chei de prin soala generala si sincer nu imi explic de ce s-a intamplat asta. Nu e departe deloc de Bacau iar in doua ore si un pic ajungi, dar cu toate astea nu am mai vizitat de mult locul.
Vremea capricioasa de primavara si-a spus cuvantul insa a facut ca mini-excursia noastra sa fie si mai intereanta:
Sa te pozezi pe Chei in ploaie si sa fugi spre masina cand incepe furtuna,

...sa urci spre Lacul Rosu pe o ploaie torentiala si sa astepti sa se opreasca intr-o parcare in care taxatorilor le e frica sa vina sa iti ceara banii, pentru ca nu vorbesc bine romana,
Sa te bucuri de soarele de dupa furtuna si sa mergi atent prin iarba ce acoperea pamantul ud,

... sa te amuzi de umorul ecologic,

 ... și sa provesti acelasi peisaj, pe soare, la intoarcere
Astea fac deliciul unei escapade de succes si astea sunt amintirile pe care o sa le ai peste ani si o sa le impartasesti cu cei dragi...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...