Parfumul lunii mai

Am avut parte de cateva zile de soare si caldura blanda de mai asa ca am lucrat cu balconul deschis. Palele de vant imi aduceau in camera un parfum atat de placut si complex, cu mai multe palete asa ca am pornit sa descopar esentele acestui parfum.

Voalul miresei e tufisul ce face cele mai frumos mirositoare flori, ce mi-au lipsit atat de mult in astia doi ani. Mirosul e dulceag si puternic insa adus de vant e atat de proaspat.
Au aparut mugurii de brad. Langa geamul meu am un brad argintiu si mugurii lui miroase atat de racoritor. Zilele urmoare, dupa ce se opresc ploile cred ca o sa ma duc sa culeg muguri pentru un sirop de brad, ce o sa-mi faca bine cand o sa racesc.
Lacramioarele sunt florile preferate ale surorii mele si de fiecare data cand le vad sau miros ma gandesc la ea. Au inceput incetul cu incetul sa infloreasca la noi in curte si vantul le raspandeste mirosul peste tot.
Anul asta liliacul a fost cam rahitic. Florile nu au crescut prea mult insa parca si-au concentrat tot mirosul in cele cateva flori pe care le-a avut.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare