Treceți la conținutul principal

Goodreads 2014 Challenge Books

Odata cu Rubato am terminat challenge-ul celor de la Goodreads. La fel ca si anul trecut, mi-am propus sa citesc un numar de carti egal cu varsta mea, si am reusit sa ajung la numarul acela in mai putin de un an. Anul trecut am reusit sa citesc 26 de carti pana in iunie, iar acum am fost mai harnic (dar am si avut mai putine activitati extra-scolare).
Anul asta am continuat sa citesc multe romane japoneze pe care le-am alternat cu literatura romaneasca contemporana. Am citit multe volume de proza scurta (7 din 27), fara sa imi propun, asa s-a intamplat dar am si iesit din zona mea de confort si am citit o carte motivationala, una de antopologie si o carte tehnica intreaga (acus vine si a doua.)


 Dintre japonezi am citit:
trei romane de Ryu Murakami (Piercing, Albastru nemarginit, aproape transparent si Ecstasy)
Yasuni Kaeabata - Snow Country
Kobo Abe  - Femeia nisipurilor
Haruki Murakami - Tsukuru Tazaki cel fara de culoare si anii lui de pelerinaj
Hitomi Kanehara - Sarpe si cercel
Kenzaburo Oe - O experienta persoanala
Mari Asakasa -Vanille
Junkiro Tanizaki - Club Gourmet

Autori romani:
Radu Pavel Gheo - Doapte buna, copii
doua carti de Lucian Dan Teodorovici (Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor prinre noi si Atunci i-am ars doua palme)
Mircea Diaconu - La noi cand vine iarna
Doua carti de Nora Iuga, una de poezi: Dictalografa de noapte si un roman, Sexagenara si tanarul
A.R. Deleanu - Imblanzitorul apelor
Florin Lazarescu - Timisul nostru special
Razvan Petrescu - Rubato

Antologii de proza scurta:
Best of Proza scurta anii 2000
Fictiuni reale

Autori straini:
Americanul George Sauders - Tenth of December
Italianul Paolo Giordano - Singuratatea numerelor prime
Spaniolul Luis Garcia Jambrina - Vise paralele

Am deja inceputa cartea 28 si am vreo 20 de carti (8 carti si vreo 12 e-book-uri) ce asteapta sa fie citite.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...