Treceți la conținutul principal

Nu stiu cum sunt altii, dar eu...

... nu pot sa fac teme pe bani.
Cunosc multe persoane ce in facultate au facut teme, proiecte, licente, disertatii si tot ce se mai putea, pe bani buni. Seara, dupa ce terimau cu temele lor lucrau la cele ale clientilor si se culcau tarziu in noapte, cahui de cap si obositi. E un mod de intretinere si asta atunci cand nu ai sustinere financiara insa e a dracului de greu. Se castiga bine daca ai rabdare sa faci multe teme, ai sabloane dupa care le faci si ai renume in facultate.
Acum mai e moda cu pregatirile. Studentii de azi nu au trecut de etapa liceu si merg la pregatire la cate un asistent sau un doctorand ori masterand, care ii consiliaza si ii ajuta cu scoala: face teme cu ei, ii ajuta la proiecte sau la invatat pentru sesiune.
Eu unul nu pot sa fac asta...
Iari am terminat de scris disertatia. Nu e terminata; mai am de bibilit la ea, de retusat dupa ce primesc feedback de la profesor, numerotat pagini, cuprins, prima pagina, bibliografia in ordine alfabetica si de facut powe-pointul. Si pentru asta mai am timp vreo 40 de zile. Ca sa termin disertatia cu o luna si un pic mai devreme, n-am dormit noptile, am facut atacuri de panica si m-am plans la toti apropriatii ca nu mai pot de stres. De ce? Pentru ca sunt prost si asa fac de fiecare data... Plus ca eu nu pot sa iau trei referinte bibliografice, sa le copiez cuvant cu cuvant, sa le pun la bibliografie si gata disertatia. Pentru cele aproximativ 65 de pagini scrise am 44 de referinte bibliografice: carti, normative, articole si site-uri de la noi sau de afara, in romana si engleza.
De ce m-as supune la atata stres si munca pentru altcineva? Oricat de bine e platita o astfel de lucrare, rezultatul nu e garantat. Poate sa fie o lucrare de 10 dar daca studentul e de 7, nimeni nu ii da mai mult de 8 la final. Si apoi sa iasa vorbe ca nu am facut-o calumea? Sau sa nu ma impic in realiarea ei, sa copiez una doua lucruri de colo si altele doua din alta parte, sa-mi iau banii si sa ma doara la basca? Nu merci!
Plus ca nu mi se pare normal ca ala care si-a cumparat lucrarea sa aiba aceasi calificare ca mine si sa-mi fure un job, ca e mai cu tupeu decat mine.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...