Treceți la conținutul principal

Betisorul nazdravan

Eu n-am copilarit cu albume colorate Disney sau cu Povesti de Anderson. Am avut Povesti Nemuritoare, Basmele Romanilor,  si Betisorul Nazdravan. Ei, cartea asta din urma a fost cartea copilariei mele. Acum ceva timp am scris pe blog un articol in care aminteam ceva despre una din povestile din cartea asta, insa nu imi aduceam aminte cum se cheama. Cartea o aveam primita cadou de la cineva din Republica Moldova, si din cate imi aduc aminte desenele erau din varianta origninala, cea ruseasca, iar traducerea in romana era realizata de editura Ion Creanga sau Punguta cu doi bani...
Cred ca sunt cele mai frumoase desene pe care le-am vazut vreodata si chiar imi doream sa am cartea asta pentru copiii mei, cand o sa vina vremea.
Ieri seara am observat ceva pe Tickerul de pe facebook. Un prieten din lista de facebook dadea like la un link de google drive ce ii fusese postat pe timeline. Am devenit curios la linkul de drive si am dus mouse-ul spre el. Atunci am vazut coperta cartii si mi-am dat seama ce e. Am dat click, am deschis linkul si mi-am salvat cartea. Acum o am si eu PDF, pe tableta. 
Azinoapte am stat si am citit-o. Nu m-am culcat pana nu am terminat-o. Am si plans un pic. Mi-am amintit de copilarie, de atunci cand nu aveam nicio grija.
Nu stiu daca stiti cartea, daca ati copilarit cu ea si daca v-a placut. Eu am gasit-o AICI, si nu stiu cat o sa mai fie. Asa ca descarcati-o cat e.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...