Treceți la conținutul principal

Jurnalul unei dadace, Aurul nebunilor

Am sa incerc sa vorbesc despre doua filme usurele, de duminica dupamasa, ce merg vazute alaturi de prieteni sau familie.

Primul film este "The Nanny Diaries" si o are protagonista pe Scarlett Johanssson. IMDb ii ofera un rating de 6.1 si o caracterizeaza ca o comedie despre viata de top, vazuta de jos. Annie este o tanara ce tocmai termina colegiul economic si urmeaza sa isi inceapa o noua viata la New York, o viata de funchionar la banca, o viata la care a visat si ea dar mai mult mama ei, care este asistenta medicala. Insa in momentul in care se prezinta la interviul de angajare si este intrebata cine este Annie Braddock nu stie ce sa raspunda si se blogheaza. Realizeaza ca nu stie cine este de fapt si ce vrea si hotaraste ca timp de o vara sa isi gaseasca identitatea. Plimbandu-se prin parc, salveaza un copil de la un accident si mama sa, doamna X intelege ca e Nanny, nu Annie. Asa ca isi gaseste vocatia de o vara fiind dadaca la aceasta familie de top, familia X. Filmul in primul rand se vrea a fii un film moralizator, punand in paralel bucuriile mici ale oamenilor simpli si necazurile imaginate ale oamenilor de top, smobismul si adulterul.
Este un film ce merita vazut fiind si foare amuzant si construit ingenios.Al doilea film este Fool's Gold si se vrea a fii un film de aventuri, dar este de fapt mai mult o comedie de aventuri. IMDb ii ofera un rating de 4.7si ii are protagonisti pe Mattew McCanaughey si pe Kate Hudston. Filmul este povestea unui cuplu ce este unit, destramat si iarasi unit de legendara zestre a coroanei din secolul XVIII - 40 de cufere cu bogatii, care au fost pierdute in largul marii in anul 1715.
Tess incearca sa isi refaca viata, lucrand pe un yaht de lux, detinut de un miliardar, cand fiica acestuia, Gemma, o pustoaica de bani gata este salvata tocmai d fostul sot al lui Tess, Finn. Finn descoperise unde se afla comoara si pleaca intr-o aventura, in lupat cu un repper ce avea reputatie proasta, Big Bunny. Avenetura ii uneste pe cei doi, care se inpaca de si pe milionar si pe sora sa. Un film dragut, slbabut dar amuzant ce merge vazut alaturi de prieteni intr-o dupamasa de duminica.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...