Treceți la conținutul principal

Rendition (2007)


Filmul cu care incep seria de "cronica" de film, e "Rendition". Filmul are protagonisti pe
Omar Metwally si Reese Witherspoon. Apare si actita mea preferata Meyrl Streep. Regizorul filmului este gavin Hood iar scenariul este scris de Kelly Sane. IMDb ii ofera un rating de 6.9.
Filmul are o tema destul de serioasa dar este totodata si un film comercial. Pelicula este zstructurata pe succesiuni de planuri paralele. Odata nebunia si teama de terorism de dupa 11/09 a americanilor si cutura neinteleasa a lumii arabe. Pe de alta parte filmul prezinta doua cupluri despartite. Unul despartid din cauza nebunii americane si celalalt din cauza mentaliatatilor lumii arabe. Isabella (Reese Witherspoon) nu mai stie nimic de sotul sau, dupa ce acesta o telefonase ca ajunge din Egipt de la intalnirea chimistilor, la care luase parte. El este de fapt arestat si inchis de autoritatile americane pentru o presupune colabrare cu o retea terorista. Cealata poveste de dragoste este dinte fata unui barbat puternic ce lucreaza pentru americani si un tanar membru al acestei retea terorista ce lupt la randul lui intre dragostea pentru fata si datoria fata de retea. El trebuie sa aleaga intre al omora pe tatal fetei sau a fugii.
O alta latura importanta a dramei este prietenia si credinta in adevar (bla bla bla-ul american). iasabella este ajutata de un prieten din colegiu iar sotul ei este scos de un tanar membru al CIA care crede in nevinovatia acestuia, nefiinrd inca orbit de democratia si de dorinta aprinsa de a limpezii apele.
Un film ce merita vazut, cel putin pentru coloana sonora care este minunata, daca nu pentru tema.

Sper safii reusit o cronica bunisoara si...
Pe curand...


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...