Rendition (2007)


Filmul cu care incep seria de "cronica" de film, e "Rendition". Filmul are protagonisti pe
Omar Metwally si Reese Witherspoon. Apare si actita mea preferata Meyrl Streep. Regizorul filmului este gavin Hood iar scenariul este scris de Kelly Sane. IMDb ii ofera un rating de 6.9.
Filmul are o tema destul de serioasa dar este totodata si un film comercial. Pelicula este zstructurata pe succesiuni de planuri paralele. Odata nebunia si teama de terorism de dupa 11/09 a americanilor si cutura neinteleasa a lumii arabe. Pe de alta parte filmul prezinta doua cupluri despartite. Unul despartid din cauza nebunii americane si celalalt din cauza mentaliatatilor lumii arabe. Isabella (Reese Witherspoon) nu mai stie nimic de sotul sau, dupa ce acesta o telefonase ca ajunge din Egipt de la intalnirea chimistilor, la care luase parte. El este de fapt arestat si inchis de autoritatile americane pentru o presupune colabrare cu o retea terorista. Cealata poveste de dragoste este dinte fata unui barbat puternic ce lucreaza pentru americani si un tanar membru al acestei retea terorista ce lupt la randul lui intre dragostea pentru fata si datoria fata de retea. El trebuie sa aleaga intre al omora pe tatal fetei sau a fugii.
O alta latura importanta a dramei este prietenia si credinta in adevar (bla bla bla-ul american). iasabella este ajutata de un prieten din colegiu iar sotul ei este scos de un tanar membru al CIA care crede in nevinovatia acestuia, nefiinrd inca orbit de democratia si de dorinta aprinsa de a limpezii apele.
Un film ce merita vazut, cel putin pentru coloana sonora care este minunata, daca nu pentru tema.

Sper safii reusit o cronica bunisoara si...
Pe curand...


Comentarii

Postări populare