Rudotel

Substanta activa: Medazepam.
Actiune terapeutica: Rudotel se foloseste pentru sustinerea tratamentului in stari de agitatie, agresiune si anxietate, in reactii fizice declansate de tensiuni psihice (tulburari psihosomatice si psihovegetative, cum ar fi anumite forme de insomnie, cefalee, dureri stomacale, tulburari cardiace etc.) si in tratamentul asociat al unor boli nevrotice (stari psihotice de anxietate si agitatie).

Contraindicatii: Rudotel nu se va administra in miastenii grave, in intoxicatii acute cu alcool sau medicamente deprimante centrale, in caz de dependenta la alcool, droguri sau medicamente (respectiv abuzul lor), in caz de hipersensibilitate fata de benzodiazepine si in timpul alaptarii. Prudenta deosebita se recomanda in timpul sarcinii (mai ales in primul si ultimul trimestru). Rudotel se va administra cu prudenta in afectiuni hepatice grave, in tulburari ale coordonarii miscarilor (ataxie), in deprimari respiratorii grave (apnee in timpul somnului, insuficienta respiratorie cronica grava) si la sugari.

Efecte secundare: Prin administrarea de Rudotel se pot diminua performantele psihomotorii si profesionale precum si capacitatea de a reactiona.Pot aparea cresterea apetitului, somnolenta si oboseala, cefalee, confuzii, tulburari ale miscarilor, distonii, ameteli, tulburari de vedere, tulburari ale functiei renale, diminuari ale potentei si libidoului precum si tulburari menstruale. Ocazional, se poate constata o inversare a efectului medicamentului, cu stari de agitatie si de agresiune. Rareori, reactii de hipersensibilitate (inrosirea pielii, eruptii cutanate), miopatie, stari de indispozitie, uscaciunea gurii, greata, diaree, scaderea tensiunii si deprimare respiratorie (in afectiuni preexistente). Dupa tratamentul indelungat cu Rudotel este posibila aparitia unui sindrom de dependenta.

Atentie! Nu se indica la soferi!

Interactiuni cu alte medicamente: Asocierea cu bauturi alcoolice, somnifere, analgezice, anestezice si antidepresive poate potenta efectul Rudotel-ului. Poate fi potentat si efectul relaxantelor musculare. Administrarea concomitenta de Rudotel cu medicamente ce contin cimetidina poate cauza un efect prelungit si chiar potentat dupa mai multe doze.
Dozare: Daca nu este prescris altfel, zilnic 1-2 (maxim 4) comprimate (dimineata si la pranz cate 1/2 comprimat, seara 1 comprimat), cu putin lichid, inaintea meselor. Se recomanda controlul de catre medic, mai ales la inceputul tratamentului, ca sa se corecteze rapid eventualele semne ale supradozarii prin adaptarea dozei. Acest lucru este valabil mai ales la batrani.

Mod si durata de administrare: Dozarea si durata tratamentului trebuie sa fie adaptate situatiei individuale, domeniului de prescriere si gravitatii bolii. Valabil este insa principiul ca doza trebuie sa fie cat se poate de mica. In caz de simptome acute, administrarea Rudotel-ului se va reduce la doze individuale sau numai pentru cateva zile. In bolile cronice durata administrarii depinde de desfasurarea bolii. Dupa o administrare zilnica, timp de doua saptamani, medicul va actiona prin reducerea treptata a dozei daca se recomanda continuarea tratamentului cu Rudotel. Oprirea tratamentului se va face prin reducerea lenta a dozei.

Recomandari: Nu se va administra dupa expirarea termenului de valabilitate. Medicamentele se vor depozita ferite de accesul copiilor! Se va feri de lumina.
Forma de prezentare si marimea ambalajului: Ambalaje cu 50 comprimate. In atentia dvs.! Acest medicament contine benzodiazepina. Benzodiazepinele sunt medicamente destinate tratamentului anumitor boli insotite de stari de agitatie si de anxietate, de tensiuni sau insomnii. In cazul folosirii benzodiazepinelor exista pericolul dezvoltarii sau declansarii unei dependente. Pentru a preveni acest pericol va recomandam respectarea intocmai a urmatoarelor indicatii: Benzodiazepinele au fost create numai pentru tratarea unor stari patologice si vor fi administrate numai la indicatia medicului. Cel tarziu dupa patru saptamani, medicul va decide asupra continuarii tratamentului. Un tratament neintrerupt si de lunga durata trebuie evitat, deoarece poate cauza dependenta. In cazul folosirii fara indicatia medicului se reduce sansa ca acest medicament sa va ajute. Dozarea prescrisa de medic nu se va majora sub nici o forma, nici chiar atunci cand efectul este in scadere. Majorarea arbitrara a dozei ingreuneaza tratamentul concret. La oprirea medicatiei dupa un timp mai indelungat pot aparea - deseori cu un decalaj de cateva zile - stari de neliniste, anxietate si insomnie. In general, aceste fenomene de abstinenta dispar dupa 2-3 saptamani. Daca sunteti sau ati fost in trecut dependent de bauturi alcoolice, medicamente sau droguri, administrarea de benzodiazepina este interzisa; exceptie fac numai unele situatii rare, care raman la aprecierea medicului. Va rugam sa informati medicul in acest context. In nici un caz nu trebuie sa luati medicamente ce contin benzodiazepine fiindca i-au ajutat pe altii atat de bine si in nici un caz nu veti recomanda aceste medicamente altora.

De de toate astea???Pentru ca am impresia ca acesta este cuvantul de baza al acestui semestru la mine la facutlate. Parca tot mai multi profesori sunt dependenti de Rudotel. Si pentru ce ce nu stiau ce e aia rudotel am postat indicatiile de pe ambalaj. de unde le stiu? Secret! :)) va las, trevuie sa imi iau pastilele =))
Pe curand...

Comentarii

Postări populare