Noi citim

Totul a inceput cu un telefon de la Lavinia. Fundatia noi citim, condusa de Liliana tatoiu urma sa tina azi un seminar cu tema "Cele patru dimensiuni ale succesului personal". Sincer m-am dus acolo sa vad ce e si nu aveam nici un chef mai ales cand am vazut aproape numai fete, Am si spus ca nu am chef sa vorbesc sau sa ies in evidenta. Totul pornea din NU. Nu o suportam pe Tatoiu si o vazusem ca e si ea acolo. Am inceput sa comentez ca la peste 50 de ani poarta fusta scurta, nu vede ca e cracanata.
Si nu a fost chiar asa. Cursul era destul de lejer. S-ar fii putut face intr-o ora. Dar domanei tatoiu ii place sa vorbeasca mult despre ea si despre ceea ce a facut. Am descoperit din asta ca este o femeie puternica si desteapta. Imi place ca spune verde in fata. Cu toate ca este bucuresteanca recunoaste ca cel mai puternic centru universitar este la Iasi, dumneai si-a facut masterul si doctoratul aici, in Iasi. Ceea ce nu imi place este ca nu gaseste nici un sistem de valori aici, in Romania, pana si paine e nasoala, Dar este o persoana care stie ce vrea si a realizat toutul crezand i n ea. ideea seminarului este sa formeze un nucleu de tineri ce vor aveaq sansa la o bursa in strainatate, la universitati celebre, dupa ce vor fii sotati. paote voi avea si eu aceasta sansa, chiar o sa ma tin de chestia asta, ce nu are de-a face cu Oriflame.
Ma voi apuca in curand de eseul pentru etapa urmatoare si indiferent ca voi merge mai departe sau nu, o voi ajuta in campaniile de targ de carte. O sa ii trimit un mail si abia astept sa continui colaborarea cu dumneaei.
Un lucru care mi-a placxut foarte mult la Monica Tatoiu e modul in care vorbeste despre femei. Daca ar fii barbat ai spune ca e misogin dar asa e o femeie puternica, educata de un barbat misogin (asa am inteles n.r. tatal dumneaiei un cardeolog de exceptie, era misogin) ce a inteles ca trebuie sa iti intelegi conditia si sa iti accepti defectele pentru a reusii in viata
Nu voi face un fan club Monica Tatoiu dar o felicit!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare