Treceți la conținutul principal

Noi citim

Totul a inceput cu un telefon de la Lavinia. Fundatia noi citim, condusa de Liliana tatoiu urma sa tina azi un seminar cu tema "Cele patru dimensiuni ale succesului personal". Sincer m-am dus acolo sa vad ce e si nu aveam nici un chef mai ales cand am vazut aproape numai fete, Am si spus ca nu am chef sa vorbesc sau sa ies in evidenta. Totul pornea din NU. Nu o suportam pe Tatoiu si o vazusem ca e si ea acolo. Am inceput sa comentez ca la peste 50 de ani poarta fusta scurta, nu vede ca e cracanata.
Si nu a fost chiar asa. Cursul era destul de lejer. S-ar fii putut face intr-o ora. Dar domanei tatoiu ii place sa vorbeasca mult despre ea si despre ceea ce a facut. Am descoperit din asta ca este o femeie puternica si desteapta. Imi place ca spune verde in fata. Cu toate ca este bucuresteanca recunoaste ca cel mai puternic centru universitar este la Iasi, dumneai si-a facut masterul si doctoratul aici, in Iasi. Ceea ce nu imi place este ca nu gaseste nici un sistem de valori aici, in Romania, pana si paine e nasoala, Dar este o persoana care stie ce vrea si a realizat toutul crezand i n ea. ideea seminarului este sa formeze un nucleu de tineri ce vor aveaq sansa la o bursa in strainatate, la universitati celebre, dupa ce vor fii sotati. paote voi avea si eu aceasta sansa, chiar o sa ma tin de chestia asta, ce nu are de-a face cu Oriflame.
Ma voi apuca in curand de eseul pentru etapa urmatoare si indiferent ca voi merge mai departe sau nu, o voi ajuta in campaniile de targ de carte. O sa ii trimit un mail si abia astept sa continui colaborarea cu dumneaei.
Un lucru care mi-a placxut foarte mult la Monica Tatoiu e modul in care vorbeste despre femei. Daca ar fii barbat ai spune ca e misogin dar asa e o femeie puternica, educata de un barbat misogin (asa am inteles n.r. tatal dumneaiei un cardeolog de exceptie, era misogin) ce a inteles ca trebuie sa iti intelegi conditia si sa iti accepti defectele pentru a reusii in viata
Nu voi face un fan club Monica Tatoiu dar o felicit!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...