Ultimile 12 zile

Noroc ca am avut ceva articole programate pentru zilele asteam pentru ca acum ,pot spune povestea la rece.
In cazul in care nu va aduceti aminte de Vaduva Neagra si de clubul ei: SpiderMan (sau Nas), Sobolan si Varza, puteti citii aici si aici. Veti avea nevoie de aceste informatii pentru a intelege ce se intampla.
Totul a inceput marti, 13, cand pe la ora 22 m-am dus pana la magazin sa imi iau o apa.  In mazazin m-am intalnit cu Sobolan. Nu il mai vazusem de ceva vreme pentru ca de doua luni avea o raceala ce s-a transformat in bronsita iar apoi in pneomonie. El e din Tailanda si acolo temperatura minima e vreo 20 de grade, asa ca corpul lui nu a fost obijnuit cu astfel de temperaturi. In acelasi timp cu raceala, stand singur l-au apucat depresiile pentru ca o pierduse definitiv pe Vaduva.

Ar trebuii sa va spun mai multe despre el, ca sa intelegeti mai bine cum s-a ajuns aici: de cand il stiu, niciodata nu a incercat sa fie dragut cu cineva, mereu a vorbit de sus, facand misto de accente sau limitarea limbii engleze la unii din noi si mereu ne gasea defecte si facea misto de noi. Eu unul nu m-am suparat pe el ci am inceput sa il iau si eu la misto ori de cate ori ma lua el. Se pare (am aflat ieri) ca a avut o viata destul de grea. Tatal lui i-a parasit dupa nasterea lui, mama lui s-a mutat inapoi din Japonia in Tailanda unde l-a lasat la bunica, ea plecand sa munceasca. Bunica l-a trimis la scoala engleza ca sa invete engleza si sa aiba succes in viata, insa il lasase in camin (internat) fara sa il viziteze. Acum, cand e masterand in Japonia ii spune mereu ca ea a cheltuit bani cu educatia lui si ca el trebuie sa o itretina de acum. Posibil ca toate astea adunate, plus aspectul fizic (nu neaparat ca e grasut, ca doar si eu sunt ci pentru ca e slios, parul e gras, cheleste, are probleme cu tenul si merge ciudat) l-au facut sa devina retardat din punct de vedere social. Si cum facea misto de toti, nimeni nu a mai vorbit cu el. Era singur, bolnav si fara dragostea persoanei pentru care facuse o pasiune bolnava. Vaduva e terorizata pentru ca o suna noaptea, ii trimite mereu mesaje, e oarecum hartuita (mi-a luat 2 ore sa imi aduc aminte cuvantul asta in romana, cred ca incep sa am probleme).
Si acum intorcandu-ma la seara aia de marti, l-am intrebat cum se mai simte. Daca i-a trecut raceala si daca mai e depresiv. Mi-a raspuns, ca de fiecare data, plin de sine ca da. Insa in 12 zile v-a fi liber. Am facut repede un calcul si iesise ziua de Craciun. In primul rand el e ateu, apoi,daca nu ar fi, e budist si ei nu sarbatoresc Craciunul. Deci nu putea sa fie vorba de o revelatie divina. L-am intrebat daca are de gand sa se omoare de Craciun (eram inca in stare de soc din cauza mortii Malinei). Mi-a raspuns in stilul caracterstic ca mereu i-a placut de mine pentru ca sunt destept.

Sincer, in momente din astea, cand aud pe cineva ca imi spune ca se omoara, pentru ca sufera, eu devin ironic. Nu sunt de acord cu sinuciderea. Viata e grea, si nu poti la primul hop sa zici ca nu mai vreau si sa te omori. Si sa lasi in urma oameni care sa sufere, sa lasi un gol pe care nimeni si nimic nu il va umple. Asa ca i-am spus ca nu  imi plac inmormantarile. Mi-a raspuns ca nu o sa fie vreun cadavru ca sa fie innomrmantat. Cand am vazut ca o tine pe a lui, am tot inceput sa il iau la misto, intrebandu-l cum o va face: va sarii in apa, isi va da foc sau ve va arunca in fata trenului. Sau se va duce in celebra padure de langa muntele Fuji, unde multi se spanzura acolo.
Mi-a zis ca alege trenul pentru ca vrea sa fie un nenorocit care si prin moarte incurca mii de oameni care o sa intarzie din cauza intarziereii trenurilor.
Am plecat in camera si pe parcusrul noptii m-am gandit ca poate vorbeste serios. Ei sunt atat de diferiti fata de noi si posibil ca nu cauta atentie.

Miercuri dimineata, la micul dejun l-am vazut si l-am invitat sa stea la masa cu noi (eu, Alireza, Arno si Nate). S-a facut ca nu ma aude, si s-a asejat la alta masa. Ali a intrebat ce e cu el si de ce se comporta cu noi de parca i-am gresit iar atunci m-am hotarat sa spun la toti ce imi zisese cu o seara innainte. M-a auzit si de la doua mese departare a inceput sa urle la mine ca sunt tradator, ca am gura mare si ca sunt un nesimtit. S-a ridicat de la masa si a plecat.
In 10 minute toti studentii internationali stiau ce se intaplase si toti ma cautau fie la telefonul fix, fie pe mobil fie pe chat-ul de pe fb sa ma intrebe cand si cum mi-a zis ca se omoara. Am stabilit sa ne vedem cu totii seara la 8 sa vedem ce facem. SpiderMan si Vaduva nu trebuiau sa stie, pentru ca oarecum, in mintea lui ei sunt vinovati.
Insa au aflat si ei. Pe la 4 m-am intalnit cu ei, Vaduva plangea si imi spunea ca daca se intampla ceva cu el ea o sa se simta vinovata toata viata. Am incercat sa ii explic ca ea nu are nicio vina ca nu are sentimente pentru el, si ca el e nebun, sociopat.
Insa am stabilit ca cel mai bine e ca ea sa vorbeasca cu el, pentru ca pe ea o va asculta. A fost de acord. Apoi, la 8 ne-am intalnit cu totii la Puskar in camera si am inceput sa ne gandim ce putem face. Nu au fost de acord cu ideea mea cu Vaduva, dar apoi au realizat ca e una din putinele solutii. Daca nu va merge, Puskar se va duce cu Votka la el si vor discuta ca intre prieteni (ei doi au fost mai apropiati). Am stabilit ca Vaduva trebuie sa ii zica ca daca are intr-adevar sentimente pentru ea, nu trebuie sa se omoare pentru ca asta o va face pe ea sa sufere si ca ea mereu e deschisa pentru o prietenie.
In timp ce vorbeam cu ea pe skype si ii spuneam planul, ea ne-a trimis cateva mailuri ce le avea de la el. Ii scrisese si ei ca de Craciun va avea un cadou pe care nu il va uita niciodata., ii scrisese ca nu poate sa fie doar prieten cu ea, ca toata lumea pe care el a iubit vreodata i-a intors spatele.
Apoi am inceput sa ii citim statusuril de pe facebook si am realizat ca ne stersese pe toti de la prieteni. Puteti vedea statusurile in poza de mai jos.

Dupa o incercare nereusita de a vorbii la telefon (era in tren), el a sunat-o si dupa ce a ascultat ce a avut ea de zis, i-a spus ca nu se poate controla, ca trupul lui nu il mai asculta si ca nu stie daca sa se omoare direct sau mai intai sa injunghie cu cutitul de bucatarie pe SpideMan (pentru ca e cel ales de vaduva) si pe mine (pentru ca am zis la toti de planul lui iar in mintea lui diabolica noi facem misto de el).

Miercuri noapte nu am dormit de loc. Sincer mi-e frica. Mi-e teama ca o sa apara in spatele meu si o sa ma injunghie. E nebun, e sociopat, il cred in stare. Nu stiu ce sa ma fac. Am hotarat sa ii spunem administratorului de camin, sa vorbim apoi cu politia. Poate il deporteza. Insa nu avem probe...
Joi am aflat ce s-a intamplat dupa ce am plecat in camera. Puskar a fost la el si au vorbit 2 ore. S-au plimbat pe strazi, au mers intr-un cimitir, ca acolo se simte Sobolanul bine, si au vorbit. El crede e modul in care ii va arata Vaduvei ca o iubeste mai mult decat viata sa. E o gandire bolnava, insa e infipta acolo in mintea lui. Dupa doua ore, Puskar a fost sunat de SpiderMan care nu putea dormii si vroia sa stie ce se intampla. I-a povestit totul, cum Sobolan crede ca SpiderMan nu ii ofera totul Vaduvei, cum Vaduva (e proasta rau la faza asta) i-a spus ca nu e 100% satisfacuta de SpiderMan iar Sobolan crede ca o si inseala.
Atunci SpideMan s-a dus la el sa-i vorbeasca. Si-a calcat pe orgoliu, pentru ca dupa de Sobolanul l-a strans de cat pana aproape a lesinat, cei doi nu isi mai vorbeau. Din pacate Puskar nu stie despre ce au vorbit, pentru ca au vorbit in tailandeza si niciunul din cei doi nu au vrut sa ii spuna despre ce e vorba. SpiderMan i-a aratat un caiet la un moment dat, caiet in care are scris ce a facut impreuna cu Vaduva, in fiecare zi, plus o poza din ziua respectiva. Asta pentru a-i arata ca ei sunt fericiti si el o iubeste. Apoi SpiderMan a luat cutitul si i-a zis ca daca el crede ca el nu o iubeste destul, sa-l omoare pe el. Atunci Sobolanul s-a enervat si i-a dat afara (da, stiu telenovelistic).

Joi seara am fost eu la el si pentru doua ore am incercat sa il fac sa inteleaga ca asta nu e o solutie. Insa nu a mers nici cu vorba frumoasa, nici cu cea urata. L-am facut retardat din punct de vere social, las, prost si a zis ca e asa. Motivul pentru care face asta: e obosit. Nu are prieteni, nu este iubit, nu are familie (tatal i-a parasit, bunica e bolnava si pe moarte, iar despre maica-sa a zis ca e curva, si ca a venit acasa cand a imbatranit si nu mai primeste destui bani cand se f**e cu clientii. Apoi a spus ca maica-sa a venit cu Pestele la cursul lui festiv iar pestele incerca sa ii gasesca clienti, printre colegii lui. Deci nu e vina lui... e o victima...). Nu stiu daca din cele doua ore de discutie a inteles ceva, cu toate ca a jurat pe Atlasul Anatomic ca nu se omoara in urmatoarele 6 luni...

Probabil ca cauta atentie, pentru ca mi-a spus ca nimeni nu l-a intrebat ce se intampla cu el, ca daca nu posta pe facebook, nimeni nu venea sa il intrebe. Daaah, doar nu ghicim in cafea ca are probleme.. Si e las, vrea sa moara usor, fara sa sufere,  zbrobit de tren. Insa i-am zis ca o sa il doara si atunci, si totusi are pe cineva langa el, ne are pe noi, maica-sa curva sau nu, il sunase de 6 ori, in doua ore. Era beata sau drogata, insa il sunase pe el sa ii spuna ca il iubeste (avea si masa ganduri sinucigase...). Nu stiu ce o sa se intample in continuare, o sa ma duc si diseara la el, sa vad ce face...

Pe curand...

Comentarii

  1. Cel mai bine e să discutaţi şi cu un psihiatru fiindcă nu-i de joacă.

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu, situatia e nasoala rau. am incercat ieri sa ii spun sa vada un psiholog sau psihitru, dar nu vrea. ma gandeam sa sun la politie sau salvare, pt ca am inregistrat convorbirea cu el, insa nu stiu daca autoritatile pot face ceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa nu mă gândesc cât de dramatic ar fi sunat acest articol dacă era scris de pe pălărie :))

    RăspundețiȘtergere
  4. e pentru prima data cand nu ma mai enervez cand cineva imi trimite mesaj anonim. nu stiu cine esti, dar am ras copios la meajul tau. Cred ca era halucinant de dramatic

    RăspundețiȘtergere
  5. Horica, te rog...tu ai coloana vertebrala, cu toate vertebrele la locul lor, cu toti neuronii functionali, cu mintea treaza si cortexul in priza. Nu se omoara, nu o sa faca nimic din toate rahaturile care le insira. Pur si simplu este atat de scarbos, incat vrea sa va faca psihicul terci inainte de Craciun. Sinucigasii nu anunta, iar daca anunta, o fac deja cand e prea tarziu. Sfatul meu, cinic si realist: da-i un pumn in bot sa-i sara prostiile din cap si spune-i ca daca ii place teatru sa urmeze dracu` niste cursuri de arta dramatica si sa lase circu` ieftin, ca tu esti roman si esti satul de faze din astea! Te pup si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. aseara am cedat din cauza obiselii. mi-am inchis telefonul si m-am culcat la 11. dimineata am gasit doua apleluri si 2 mesaje, gen: du-te si vorbeste cu el. Nu stiu inca ce s-a intamplat, dar cineva a postat pe facebook un mesasj cum ca cineva cunoscut s-a sinucis azi-noapte. Si nu e nimeni cu care sa vorbesc, nu gasesc pe nimeni... sper sa fie o coincidenta

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare